Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Otrasný nález v ruskej Ufe: Nezvestná rodina sa konečne našla, susedia zvracali a omdlievali

Dobodal ju a štyroch ďalších členov rodiny. Zobraziť galériu (5)
Dobodal ju a štyroch ďalších členov rodiny. (Zdroj: TV UFA 1)

MOSKVA – Po päťčlennej rodine z ruského mesta Ufa policajti pátrali vyše štyroch mesiacov. Našli ich na dne studne. Medzi nimi bolo aj deväťmesačné bábätko, ktoré malo v ústach ešte stále cumeľ. Páchateľ, údajne manžel najstaršej obete, nemal odvahu čeliť polícii.

Desivý zločin vyšetruje polícia v Rusku pri hraniciach s Kazachstanom. Vlani v decembri sa záhadne stratila celá rodina – matka Olesja Barsková (†39), jej dcéra Viktoria (†22), Olesjini dvaja synovia (†6 a †2) a Viktoriin synček (†9 mesiacov). Olesjin manžel Ildar Gainiakhmetov (47) na otázky rodiny a susedov tvrdil, že sa odsťahovali.

Matka Olesja, dcéra Viktoria
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV UFA 1)

Olesjina matka a Viktoriin manžel mu však neverili a celú rodinu nahlásili na polícii ako nezvestnú. Policajti sa teda vybrali k Ildarovi, ale už ho nestihli vypočuť. Čakali, kým im otvorí dvere, a on sa zatiaľ obesil. „Nemôžem bez nich žiť,“ stihol ešte napísať na útržok papiera.

Telá jeho piatich obetí objavila polícia až teraz – vo vreciach ich vytiahli zo studne na pozemku pri polorozpadnutej chate, kam rodina chodievala. Podľa polície vrah členov svojej rodiny dobodal.

Svedkami policajného zásahu na zborenisku boli susedia, ktorí otrasný zážitok opísali médiám. Mnohí z nich pri vyťahovaní tiel zamdleli, niektorí sa povracali. „Videla som, ako zo studne vytiahli veľké vrecia. Tie sa roztrhli a vypadli z nich ruky a nohy. Videla som aj chrbát a niečo, čo vyzeralo ako rana od noža. Nedalo sa to vydržať, utiekla som... ešte teraz sa trasiem,“ uviedla susedka.

Odtiaľto ich vytiahli.
Zobraziť galériu (5)
Odtiaľto ich vytiahli.  (Zdroj: TV UFA 1)

Gainiakhmetov si vraj prenajal dodávku, aby mohol telá previezť z ich bytu. K motívu sa polícia zatiaľ nevyjadrila. Podľa známych bol však Gainiakhmetov dobrým otcom i človekom. Olesja sa okrem vlastných synov nejaký čas starala aj o vnuka, a tak jej dobrému mužovi po týždňoch v byte plnom detí asi zlyhali nervy. Polícia prípad zrejme uzavrie, lebo za päťnásobnú vraždu niet koho potrestať.

Viac o téme: VrahCumeľStudňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu