Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Desivá nehoda v Prahe: Zrážka kamiónu s autobusom

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: PZH Praha)

PRAHA - Pražský okruh u Ořechu zablokovala nehoda väzenského autobusu a nákladného auta. Autobus na mieste zhorel. Cesta je neprejazdná. Nehoda si vyžiadala jedného mŕtveho.

Nešťastie sa stalo tesne pred výjazdom č. 19 v smere na D5 asi o jednej popoludní. Na miesto dorazil väčší počet hasičov a záchranárov. Zranených je cca 14 osôb. Zahynul príslušník Väzenskej služby (VS), dvaja ďalší dozorcovia a traja väzni utrpeli pri nehode zranenie a boli prevezení do nemocnice. Pre ČTK to uviedla hovorkyňa VS Petra Kučerová. Všetkých nezranených väzňov prepravil náhradný autobus do väznice. V havarovanom autobuse cestovalo podľa Kučerovej deväť odsúdených a desať príslušníkov VS. Hovorkyňa nechcela špecifikovať, z ktorej väznice autobus vyrazil. Nákladné auto prevážalo historický tank.

 „Pri požiari autobusu na Pražskom okruhu v oblasti Řeporyjí zasahovalo päť jednotiek hasičov,“ potvrdil hovorca hasičov Martin Kavka. "Šlo o požiar autobusu a ťahača s prívesom v oblasti Řeporyjí v smere na D5. Požiar sme uhasili,“ spresnil. 

Nehodu polícia vyšetruje. Predpokladá sa, že jej účastníkom bolo aj ďalšie nákladné auto.  Nehoda blokuje dopravu na 19. kilometri Pražského okruhu. Odstraňovanie následkov môže trvať až niekoľko hodín.

Nákladné auto prevážalo historický tank.
Zobraziť galériu (3)
Nákladné auto prevážalo historický tank.  (Zdroj: PZH Praha)

„Do starostlivosti pražských záchranárov sme odovzdali niekoľko ľudí. Na mieste zasahoval vrtuľník Leteckej záchrannej služby. Hasiči dohášajú požiar a kontrolujú skryté ohniská termokamerou. Vyhlásený bol druhý stupeň poplachu,“ uviedli k nehode hasiči na twitterovom účte. Správu priebežne aktualizujeme.

Viac o téme: PožiarHaváriaAutobusPražský okruh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu