Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Mrazivé zistenie o dráme pri San Diegu: FBI pred streľbou preveroval informácie o hroziacom útoku

Streľba blízko San Diega
Streľba blízko San Diega (Zdroj: SITA/AP/Denis Poroy)

SAN DIEGO - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) v pondelok uviedol, že asi päť minút pred útokom v synagóge pri kalifornskom San Diegu dostal upozornenia na internetový príspevok o hroziacom útoku, ale na identifikáciu podozrivého bolo už neskoro. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie FBI.

O anonymnom príspevku na internete sa FBI dozvedel prostredníctvom svojej webovej stránky a telefónnej linky. FBI v pondelok vo vyhlásení tiež uviedol, že tieto tipy síce obsahovali odkaz na zmienený výhražný príspevok, avšak ten neposkytol konkrétne informácie o jeho autorovi alebo ohrozenom mieste.

Úrad dodal, že jeho zamestnanci ihneď podnikli kroky na identifikáciu toho, kto príspevok napísal, ale skôr, ako skončili, začala sa streľba pri San Diegu. Podozrivým zo sobotňajšej streľby v synagóge pri San Diegu na juhu amerického štátu Kalifornia, pri ktorej zahynula 60-ročná žena a traja ďalší ľudia utrpeli zranenia, je 19-ročný muž. Medzi zranenými sú miestny rabín a dieťa.

Mladík identifikovaný políciou ako John T. Earnest v sobotu vstúpil do synagógy v meste Poway blízko San Diega a spustil paľbu z útočnej pušky na približne 100 veriacich, ktorí slávili posledný deň židovského sviatku pesach.

Viac o téme: StreľbaVyštrovanieFBISan DiegoSinagóga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu