Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ženu podozrivú zo založenia požiaru v bytovom dome v Paríži predbežne obvinili

(Zdroj: SITA/AP Photo/Christophe Ena)

PARÍŽ - Parížska prokuratúra vzniesla predbežné obvinenie voči osobe podozrivej z úmyselného založenia nedávneho požiaru v bytovom dome v Paríži a nariadila jej vzatie do väzby. Informovala o tom v sobotu agentúra Reuters.

Obvinená žena, identifikovaná ako Essia B., bola za posledných desať rokov 13-krát hospitalizovaná na psychiatrii. Žila na druhom poschodí bytového domu, kde vypukol požiar, ktorý si vyžiadal desať obetí na životoch a 96 zranených. Ako v stredu tento týždeň spresnil parížsky prokurátor Rémy Heitz, ženu zadržali v blízkosti dejiska požiaru. V čase zadržania bola v silne podnapitom stave. Po zadržaní nebola schopná výsluchu, ale neskôr sa podrobila sérii psychiatrických vyšetrení. Pri neskoršom výsluchu svoju vinu odmietla. 

Problémy s políciou mala táto 40-ročná žena aj v roku 2016 - v jednom prípade šlo o páchanie násilia, v druhom o krádež po predchádzajúcom podpálení šiat v obchode. Oba prípady polícia odložila vzhľadom na psychický stav páchateľky. Požiar v osempodlažnom bytovom dome na ulici Rue Erlanger vypukol v utorok okolo 01.00 h v bloku. Niektorí obyvatelia utiekli pred dymom a plameňmi na strechy susedných domov, odkiaľ ich hasiči zachraňovali pomocou rebríkov. Zasahujúce zložky preventívne evakuovali aj dve priľahlé budovy.​

Viac o téme: PožiarPolícia Obvinenie Paríž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu