Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hororový koniec dovolenky v Egypte: Na ľudí sa zrazu zrútil dom, Nemka a dve dievčatká zahynuli

Na miesto nešťastia prišli sanitky. Zobraziť galériu (2)
Na miesto nešťastia prišli sanitky. (Zdroj: YouTube/ElWatan News)

KÁHIRA - V rezidenčnej štvrti egyptského Luxoru v utorok prišla o život nemecká turistka (70) a dve egyptské deti. Podľa agentúry AFP sa tam zrútil trojposchodový dom, keď práve okolo prechádzala turistická skupina.

Laura (34) priviezla partnerovi do Egypta lieky od bolesti: V okamihu sa jej život zmenil na peklo

Nemka okolo domu prechádzala, keď budova o 18. h miestneho času (17. h SEČ) spadla. Na následky zranení, ktoré utrpela, zomrela v nemocnici. Zranil sa tiež muž z Nemecka, ktorý s ňou šiel. Bol hospitalizovaný, ale prežil. Okrem neho bolo zranených ešte 13 ďalších ľudí. Ďalšie dve obete sú egyptské dievčatá, sestry.

"Luxorský guvernér Mostafa Alham nariadil poskytnutie všetkej potrebnej lekárskej starostlivosti pre zranených a okamžité presunutie tých, ktorí majú kritické zranenia, mimo Luxoru, na liečbu," povedal hovorca provincie Luxor Salah al-Mandouh. Guvernér tiež nariadil skontrolovať situáciu všetkých schátraných budov a vyplatiť primerané finančné náhrady zraneným.

Luxor je jednou z najnavštevovanejších turistických destinácií v Egypte. Návštevníci mieria do tamojšieho Údolia kráľov alebo tiež na parníky, ktoré odtiaľ odplávajú na výlety po Níle.

Viac o téme: DomZrútenieKáhiraLuxor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu