Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kuriózny prípad v moskovskej galérii: Ukradli obraz priamo pred zrakmi návštevníkov

Štátna Tretiakovská galéria v Moskve
Štátna Tretiakovská galéria v Moskve (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

MOSKVA - Zo Štátnej Tretiakovskej galérie v Moskve ukradli v nedeľu krajinomaľbu významného ruského maliara, pričom sa tak stalo priamo pred zrakmi prítomných návštevníkov.

Krádež diela s názvom Aj-Petri. Krym od Archipa Kuindžiho potvrdila pre agentúru Interfax hovorkyňa ruského ministerstva vnútra Irina Volková. Ako uviedla, strážnici z galérie polícii nahlásili, že neznámi ľudia obraz zvesili zo steny a odišli. Podľa televízie RT videli svedkovia mladého muža, ako dáva obraz dolu zo steny, a až neskôr si uvedomili, že videli krádež.

Príslušníci ruskej polície našli v pondelok ukradnutý obraz ruského maliara Archipa Kuindžiho. Ministerstvo vnútra v pondelok vyhlásilo, že zadržali 31-ročného podozrivého z krádeže a získali obraz, ktorý bol skrytý na stavbe pri Moskve. Polícia uviedla, že muž je od decembra prepustený na kauciu.

Obraz bol podľa agentúry TASS do Moskvy na výstavu Kuindžiho tvorby zapožičaný z Petrohradu. Krajinomaľba z roku 1908 bola poistená na 185.000 dolárov. Niektoré iné obrazy tohto maliara, ktorý tvoril v Petrohrade, sa na aukciách predali za viac ako tri milióny dolárov.

Viac o téme: KrádežDieloMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu