Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kuriózny prípad v Kambodži: Chlapca súdia za krádež telefónu a troch prepraviek piva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PHNOM PENH - Pred kambodžský súd sa vo štvrtok postavil 12-ročný chlapec obvinený z toho, že sa vlámal do obchodu a ukradol mobilný telefón a tri prepravky piva. Súdia ho aj napriek tomu, že trestnú zodpovednosť majú v krajine len osoby staršie ako 14 rokov, informovala v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Sudca Mestského súdu v Phnom Penhe identifikoval dieťa ako zberača odpadkov z hlavného mesta, ktorého zatkli v októbri po tom, ako sa zobudil spiaci majiteľ obchodu a prichytil ho pri čine. Chlapca obvinili z krádeže s priťažujúcimi okolnosťami a v prípade usvedčenia mu hrozí osem rokov väzenia, uviedol denník Khmer Times.

Chlapec sa pred súdom priznal k trestnému činu a prosil, aby mu dali znížený trest a prepustili ho z väzenia. Povedal, že tovar ukradol s úmyslom ho predať a peniaze využiť na nákup drog. "Ľutujem túto chybu. Sľubujem, že už to nikdy neurobím," dodal. Podľa jedného z prokurátorov by chlapca mali odsúdiť, ale trest by mu mali znížiť vzhľadom na to, že ide o maloletú osobu.

Viac o téme: PivoChlapecKrádežKambodža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu