Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Zrútila sa budova, na ktorú robotníci pristavovali poschodie: Šesť mŕtvych

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP)

NAÍ DILLÍ - Najmenej šesť ľudí zahynulo vo štvrtok pri zrútení budovy v dedine na okraji mesta Gurgáon v severnej Indii, keď na ňu stavební robotníci pridávali ďalšie poschodie. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na políciu.

Predstaviteľ polície Satbir Singh spresnil, že na budovu v dedine v štáte Harijána pristavovali štvrté poschodie, keď sa zrútila. Nie je jasné, či výstavbu dodatočného poschodia schválili úrady. Po ľuďoch, ktorí mohli uviaznuť pod troskami, pátrajú desiatky záchranárov, dodal Singh. Gurgáon je satelitným mestom veľkomesta Dillí.

FOTO Zrútila sa budova,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Zrútenia budov sú v Indii bežné, keďže stavitelia sa snažia ušetriť peniaze používaním nekvalitných materiálov a viacposchodové budovy sa stavajú bez dostatočného dohľadu alebo bez povolenia. Obrovský dopyt po bytoch a všadeprítomná korupcia často vyústia do toho, že stavitelia dodávajú k budovám neschválené poschodia alebo stavajú ilegálne budovy. Pád budovy v Bombaji v roku 2013 pripravil o život najmenej 72 ľudí, pripomenula agentúra AP.

Viac o téme: IndiaZrútenie budovyGurgáon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu