Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zázrak v Istanbule: Z trosiek vytiahli malé dievčatko a chlapčeka

Dievčatko vytiahli po 18-tich hodinách. Záchranári pokračujú vo vyslobodzovaní ďalších nezvestných. Zobraziť galériu (2)
Dievčatko vytiahli po 18-tich hodinách. Záchranári pokračujú vo vyslobodzovaní ďalších nezvestných. (Zdroj: Twitter.com/ANADOLU AGENCY (ENG))

ISTANBUL - Z trosiek osemposchodovej budovy, ktorá sa zrútila v stredu v tureckom Istanbule, zachránili päťročné dievčatko. Počet preživších sa tak zvýšil na trinásť. Malú Havvu Tekgoz vytiahli záchranári z trosiek po približne 18 hodinách od kolapsu. Cez noc záchranné služby vytiahli deväťročného chlapca, píše agentúra AP.

Budova sa zrútila v stredu vo štvrti Kartal na ázijskej strane mesta. Nešťastie neprežili najmenej tri osoby. Istanbulský guvernér Ali Yerlikaya vo štvrtok ráno oznámil, že traja zranení sú vo vážnom stave. Presný počet nezvestných nie je známy. V budove bolo štrnásť bytov so 43 registrovanými obyvateľmi. Príčina kolapsu domu je predmetom vyšetrovania. Úrady však tvrdia, že vrchné tri poschodia boli na budove postavené bez povolenia.

 

 

Úrady po kolapse domu evakuovali sedem okolitých budov a jednej hrozí veľké riziko, že sa zrúti tiež. Záchranné práce museli trikrát prerušiť, pretože sa obávali, že budova spadne a zraní záchranárov, uviedol Yerlikaya.

Počet mŕtvych stúpol na desať

Na desať stúpol počet obetí stredajšieho zrútenia osempodlažnej obytnej budovy v ázijskej časti tureckého mesta Istanbul. Oznámil to vo štvrtok guvernér istanbulskej provincie Ali Yerlikaya po tom, ako záchranári z trosiek vytiahli ďalšie štyri mŕtve telá. Predtým Yerlikaya informoval o šiestich obetiach na životoch. Doposiaľ nie je známe, koľko ľudí by sa ešte mohlo nachádzať pod troskami zrútenej budovy v štvrti Kartal.

Tureckí záchranári vytiahli z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Emrah Gure)

Viac o téme: BudovaChlapecPádDievčatkoIstanbul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu