Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragédia, pri ktorej zomrelo päť dievčat: Prokuratúra obvinila majiteľa únikovej miestnosti

Mladé dievčatá zomreli pri únikovej hre
Mladé dievčatá zomreli pri únikovej hre (Zdroj: Facebook, profimedia.sk)

VARŠAVA - Poľská prokuratúra, vyšetrujúca piatkovú smrť piatich dospievajúcich dievčat v zariadení pre tzv. únikové hry, v nedeľu oznámila, že obvinila jeho 28-ročného majiteľa z úmyselného vytvorenia požiarneho nebezpečenstva v únikovej miestnosti a neúmyselného spôsobenia smrti ľudí v plameňoch. Uviedol to Ryszard Gąsiorowski, hovorca okresnej prokuratúry v meste Koszalin, ktorého citovala poľská agentúra PAP.

Prokuratúra identifikovala podozrivého ako Milosza S. Muž, ktorý bol zadržaný, podľa nej zanedbal zabezpečenie únikových ciest, ktoré by umožnili dievčatám v prípade vypuknutia požiaru uniknúť. Obhajcovia obvineného povedali, že sú "zdrvení" smrťou dievčat a vyslovili sústrasť ich rodinám, zároveň však odmietli tvrdenia o nedbanlivosti alebo nesprávnom konaní.

Poľský premiér Mateusz Morawiecki predtým v nedeľu avizoval uzavretie všetkých priestorov určených na únikové hry, ktoré nesplnia bezpečnostné predpisy. Od piatka preverili úrady v Poľsku viac než 200 z nich, pričom vo viac ako stovke odhalili celý rad nedostatkov v oblasti bezpečnosti, ktoré si vyžadujú nápravu.

Zároveň bolo nariadené okamžité zatvorenie 13 z takýchto zariadení. Piatková tragédia sa stala v meste Koszalin ležiacom na severe Poľska. S popáleninami previezli do nemocnice 25-ročného muža, ktorý bol v prevádzke zamestnaný.

Dievčatá pochovajú spoločne

Päť dospievajúcich dievčat, ktoré zahynuli pri piatkovom požiari v tzv. únikovej miestnosti na severe Poľska, pochovajú spoločne. Oznámil to v pondelok starosta mesta Koszalin, kde k tragédii došlo. 

Starosta Piotr Jedliňski uviedol, že spoločný pohreb 15-ročných obetí pripravuje a financuje samotné mesto. Uskutoční sa vo štvrtok, informovala agentúra AP. 

Viac o téme: Obvinenie PoľskoEscape roomúniková hra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu