Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Neverili vlastným očiam: FOTO Muž si do bytu nasťahoval divokú šelmu, na ľudí sa dívala z okna

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

NOVÝ KNÍN - Obyvateľov českého mestečka Nový Knín vystrašil pohľad na okno jedného z bytových domov sídliska. O tom, že doma nemôžeme chovať akéhokoľvek domáceho miláčika si dotyčný majiteľ bytu asi dvakrát k srdcu nevzal.

Ľudí z okresu Přibram vystrašil práve pohľad na jedno okno so zničenými žalúziami. Dôvod bol prostý. Za sklom sa na obyvateľov mesta dívala chlpatá šelma. To, že sa v priestoroch bytu nachádzal lev sa vďaka sociálnym sieťam rozšírilo pomerne rýchlo.

Neverili vlastným očiam: FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reprofoto - Nova)

Podľa portálu pribram.cz sa predmetnými fotografiami už zaoberajú aj policajné orgány spolu s vedením mesta Nový Knín. Mesto sa ku krízovej situácii na jednom z kninských sídlisk vyjadrilo tiež na sociálnej sieti. "Po upozornení občanmi na výskyt leva v bytovom dome na sídlisku v Novom Kníne bolo vedením mesta preverené a zistené, že v súčasnej dobre je spomínaný lev, respektíve levíča, aj s druhým dospelým samcom, umiestnené v areáli bývalého mlyna "U Čámských"," tvrdí mesto.

Chovateľ Antonín Hnízdil sa pre televíziu Nova vyjadril, že podľa fotografií ide o minimálne polročné zviera. „To už je dosť veľké zviera na to, aby ublížilo dieťaťu nebo niekomu slabšiemu. Mať ho v byte je naozaj šialenstvo,“ dodal. Podľa informácií televízie je predmetný majiteľ bytu Jakub Z. dokonca sám otcom, z čoho vyplýva, že tragédia mohla byť len otázkou času a náhody.

Majiteľa, ktorý v byte leva mal táto skutočnosť zrejme veľmi nerozrušila. Z evidentných skutočností je zjavné, že šelma sa nachádzala v nevyhovujúcich podmienkach, nehovoriac o tom, že bola v bezprostrednej blízkosti obývanej zóny a mohla aj niekoho zraniť.

Viac o téme: BytLevNový Knín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu