Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hrozný objav pri vypratávaní domu v Rakúsku: Stala sa nezvestná Slovenka obeťou vraha?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Kostra ženy, ktorá sa na konci októbra našla v opustenom dome v obci Himberg juhovýchodne od Viedne, patrila Slovenke. S odvolaním sa na výsledky pitvy o tom dnes informovala hovorkyňa rakúskeho štátneho zastupiteľstva Doris Demlerová, napísal denník Der Kurier.

Zo smrti Slovenky polícia podozrieva Maďara, ktorý má už na svedomí dve iné vraždy. Kostru ženy, ktorou bola podľa aktuálneho vyjadrenia niekoľko rokov nezvestná Slovenka, našli policajti na konci októbra v dome v dolnorakúskej obci Himberg. Nový majiteľ na ňu narazil pri vypratávaní domu pred plánovanou demoláciou.

V rovnakom dome v roku 2015 dobodal zo žiarlivosti maďarský občan svoju partnerku, za čo mu rakúsky súd v apríli 2016 vymeral doživotný trest väzenia. Prísny trest uložil súd vzhľadom na to, že teraz 54-ročný Maďar už v roku 1997 zabil vo vlasti svoju vtedajšiu priateľku. Podľa polície má muž možno na svedomí aj smrť tretej ženy.

Podľa denníka Kurier bola Slovenka, ktorej kostra sa v októbri v Himbergu našla, partnerkou 35-ročného muža, ktorý bol Maďarovým kamarátom a zároveň sokom v láske. Kedy presne žena zomrela, nie je jasné. Zmizla niekedy medzi rokmi 2014 a 2015. V roku 2015, kedy dom polícia v súvislosti s vraždou Maďarovej zavraždenej partnerky prehľadávala, sa nič nenašlo. Dom, v ktorom sa zdržiavali ľudia bez domova, bol však plný odpadkov.

Viac o téme: KostraViedeňRakúskoSlovenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu