Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Putin sa vyjadril: Toto povedal o svojej politickej budúcnosti

Ruský prezident Vladimir Putin.
Ruský prezident Vladimir Putin. (Zdroj: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin, Pool)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v stredu uistil, že z najvyššieho vládneho postu sa zatiaľ nechystá odísť. Reagoval tak na otázku jedného z diskutérov na investičnom fóre Rusko pozýva, ktoré sa koná v Moskve.

Diskutér sa zaujímal o to, ako asi bude Rusko vyzerať deň po Putinovom odchode z prezidentského úradu. "Kam sa ponáhľate, ja sa ešte nikam nechystám," vyhlásil Putin podľa agentúry TASS. Podľa jeho slov sa "Rusko už aj teraz cíti sebaisto a sebestačne, je otvorené pre spoluprácu so všetkými partnermi vrátane Spojených štátov". 

V tejto súvislosti Putin vyjadril nádej, že "k tomuto poznaniu" dospejú aj zahraniční partneri Ruska, a "potreba vyriešiť spoločné úlohy a problémy nás povzbudí k efektívnej spolupráci." Pokiaľ ide o ďalší rozvoj Ruska, Putin zdôraznil dôležitosť realizácie veľkých vládnych projektov. Vyjadril presvedčenie, že "ak sa vydáme na cestu ich realizácie, krajina sa zmení - a zmení sa k lepšiemu". 

Putin na fóre vyzval Spojené štáty, aby sa vzdali politiky jednostranných sankcií a hľadali s Ruskom styčné body. Dodal, že Rusko je pripravené na spoluprácu s USA, a podotkol, že o tom chce hovoriť s prezidentom USA Donaldom Trumpom, keď sa stretnú v rámci nadchádzajúceho summitu G20 v Argentíne.

Viac o téme: OdchodVýrokRuskoVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu