Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Poľovník urobil radikálnu chybu: VIDEO Stačila sekunda a v aute takmer vykrvácal

(Zdroj: Wishtv)

LOS ANGELES - Vážne strelné zranenia utrpel v americkom štáte Nové Mexiko muž, ktorý si vyšiel so psami na lov. Jeden z nich, kríženec Charlie, totiž zavadil o spúšť nabitej pušky ležiacej na zadnom sedadle vozidla a svojho pána postrelil. Sedemdesiatštyriročný lovec sa podľa lekárov zotaví. Jeho rodina si Charlieho, ktorý po incidente skončil v útulku, už priviezla späť domov, informoval miestny denník Las Cruces Sun News.

Neuveriteľná tragédia v Alpách: Cyklista (†34) bol na nevinnom výlete, poľovník spustil paľbu

Sonny Gilligan si minulý týždeň vyrazil na lov zajacov do púšte západne od mesta Las Cruces, ktoré leží blízko americko-mexickej hranice. Pred cestou späť domov uložil nabitú pušku na zadnú sedačku svojho vozidla. Jeden z jeho psov však zavadil labkou o spúšť a svojho majiteľa sediaceho za volantom postrelil.

"Mal som veľké šťastie, že som sa dostal k svojmu telefónu," povedal Gilligan miestnemu denníku Las Cruces Sun News. Po tom, čo si privolal pomoc, upadol totiž kvôli veľkej strate krvi do bezvedomia. Záchranári ho ale včas našli a previezli do nemocnice.

"Strelec" Charlie sa spolu s dvoma ďalšími Gilliganovými psami Scooterom a Cowboyom dostal po incidente "za mreže". Z dočasného pobytu vo zvieracom útulku ho však čoskoro vyslobodil Gilliganov syn. Teraz sú všetky tri zvieratá doma a postrelený lovec sa zotavuje v rehabilitačnom centre.

Podobné nehody sú síce zriedkavé, v minulosti sa už ale niekoľkokrát stalo, že lovecký pes svojho majiteľa nedopatrením postrelil. V januári napríklad poľovník pri podobnom incidente prišiel o život v Rusku.

Viac o téme: PesLovMajiteľPostrelenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu