Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otrasné správanie vandalov: Halloweenská noc sa zmenila na hotový boj o život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala najmenej 116 osôb po násilných incidentoch, ku ktorým vo viacerých mestách krajiny došlo počas halloweenovej noci. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo vnútra.

Policajti v noci na štvrtok použili slzotvorný plyn proti skupinám osôb, ktoré hádzali predmety a podpaľovali autá a odpadkové koše v centre východofrancúzskeho mesta Lyon. Podobné incidenty hlásili v mestách Nantes a Rennes na západe a v Toulouse na juhu krajiny. Na predmestiach Paríža počas noci tiež vyrabovali viacero obchodov.

Výtržnosti počas Halloweenu sa vo Francúzsku pre niektorých mládežníkov stali už každoročným "rituálom", približuje v správe agentúra AP. Podľa úradov sa však počet rôznych incidentov tento rok zdal nižší než počas vlaňajška. Rezort vnútra vo štvrtkovom vyhlásení uviedol, že časť zo zadržaných už medzičasom prepustili. Ministerstvo dodalo, že policajná prítomnosť v uliciach bola posilnená vzhľadom na odkazy kolujúce v sociálnych médiách, ktoré vyzývali na "čistku" polície.

Viac o téme: útokyPolícia FrancúzskoHalloween
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu