Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrôzivé VIDEO zo Slovenského Grobu: Chlapec (6) vbehol pod auto, z toho, čo sa dialo potom, mrazí

Takto sa rozhodne so zranenou osobou nemanipuluje.
Takto sa rozhodne so zranenou osobou nemanipuluje. (Zdroj: FB/Polícia SR)

SLOVENSKÝ GROB - Šokujúce video z nehody, ktorá sa stala v Slovenskom Grobe, zverejnila na sociálnej sieti Polícia Slovenskej republiky. Dychberúce zábery majú slúžiť na dva účely - upozorniť rodičov, aby si strážili deti, ale aj na to, ako sa správne podáva prvá pomoc.

Na záberoch vidno, ako vodičovi do cesty vbehol chlapec. Náraz ho odhodil od auta a v momente sa za ním rozbehli dvaja ľudia, ktorí sa chlapca snažia postaviť na nohy. Polícia upozorňuje, že takto sa prvá pomoc rozhodne nedáva. 

"Nehoda sa stala v Slovenskom Grobe neďaleko Bratislavy. 69-ročný vodič zrazil 6-ročného chlapca, ktorý mu náhle vbehol pod vozidlo. Chlapček utrpel ťažké zranenia, vodič nenafúkal. Je absolútne vylúčené, aby svedkovia nehody podávali pomoc takým spôsobom ako na videu. S telom nikdy nehýbte, môžete zraneného zabiť! Jediná výnimka platí iba v prípade, že po nehode je zranený v aute, ktoré môže vybuchnúť a vy nemáte inú možnosť, ale iba ho čím skôr vybrať," píše polícia. 

Polícia
​Základom je, preveriť si vizuálne, sluchom a hmatom, či zranený dýcha. Ak nedýcha, začnite mu poskytovať umelé dýchanie. Ak krváca, krvácanie zastavte. Na koniec ho dajte do stabilizovanej polihy.

"Nebojte sa ihneď volať na číslo 112. Určite budete v panike a možno tento postup zabudnete - a práve prostredníctvom 112ky vám operátor bude dávať pokyny, čo ďalej," dodala polícia. 

Náučné video

Nedávno zverejnil náučné video o prvej pomoci, ktoré by si mal pozrieť každý, herec Michal Kubovčík s raperom Separom, ktoré sa volá KPR. Vo videoklipe podrobne popisujú, ako podať zranenej osobe prvú pomoc a čo presne treba robiť.

Viac o téme: NehodaPrvá pomocPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu