Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vražda mladého Slováka v Anglicku: Útok priamo na ulici, nemal šancu prežiť

Marek K.
Marek K. (Zdroj: Facebook/Marek Krivák)

BURNLEY - Smrť Slováka Mareka K., na ktorého cez víkend zaútočili na ulici v centre anglického mesta Burnley, vyšetruje britská polícia ako vraždu. V stredu večer o tom informoval spravodajský portál britskej televízie BBC s odvolaním sa na políciu.

Mareka K. našli s poraneniami hlavy na ulici Hargreaves Street v Burnley v sobotu 27. októbra okolo 07.00 h miestneho času (08.00 h SELČ). Slovák (32), ktorého polícia a privolaní záchranári na mieste ošetrili, podľahol zraneniam v utorok v nemocnici Royal Preston Hospital v rovnomennom meste Preston v anglickom grófstve Lancashire.

Na súde v pondelok odznelo, že lekári v nemocnici udržiavali napadnutého muža nažive za pomoci prístrojov, kým jeho brat nepriletí zo Slovenska za ním. Napísal to britský denník Lancashire Telegraph. Posmrtná pitva ukázala, že príčinou smrti boli zranenia hlavy. Polícia grófstva uviedla, že 18-ročný muž bol obvinený z prechovávania útočnej zbrane, konkrétne boxera, a z útoku. Denník Lancashire Telegraph priniesol informáciu, že ide o Drewa Wilkinsona z Burnley.

Pre podozrenie z útoku boli zatknutí aj dvaja ďalší muži vo veku 19 a 25 rokov, ale neskôr ich prepustili bez vznesenia obvinenia, napísal portál BBC. Tamojší policajný hovorca vyhlásil: "V týchto smutných chvíľach sme v myšlienkach s rodinou pána Mareka K."

Ministerstvo o nebohom Slovákovi

Veľvyslanectvo Slovenskej republiky je informované o prípade občana SR, ktorý zomrel po víkendovom útoku neďaleko anglického Manchestru. Tragický prípad zverejnili v stredu večer Noviny.sk. Ako pre agentúru SITA povedal riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Igor Skoček, slovenský zastupiteľský úrad vo Veľkej Británii je pripravený na súčinnosť v prípade, že ho osloví miestna polícia. O tragédii úrad informovala britská polícia, nemajú však súhlas od rodiny zavraždeného mladého muža na poskytovanie bližších informácií.

Ako v stredu večer uviedli Noviny.sk, vo Veľkej Británii, pri Manchestri, prišiel po víkendovom útoku o život 32-ročný Slovák. Podľa miestnej polície, sa útok stal v sobotu 27. októbra okolo siedmej hodiny ráno. Traja muži sa dostali do roztržky s 32-ročným Marekom zo Slovenska. Jeden z nich, 18-ročný mladík, podľa polície napadol Mareka útočnou zbraňou a niekoľkokrát ho udrel do hlavy. Polícia na mieste zadržala okrem 18-ročného mladíka ešte ďalších dvoch podozrivých z útoku, 19-ročného a 25-ročného muža. Tých po vypočutí prepustili, v policajnej cele zostal len útočník. Mareka vo vážnom stave previezli do neďalekej nemocnice, kde sa ho na prístrojoch snažili udržať pri živote.

Jeho zdravotný stav bol natoľko vážny, že do nemocnice zavolali jeho brata, ktorý mal priletieť zo Slovenska. Po jeho príchode lekári rozhodli o odpojení mladého muža od prístrojov. "Marek bol po útoku prevezený do Royal Preston Hospital, ale nanešťastie, svojim zraneniam podľahol. Úprimnú sústrasť vyslovujeme celej rodine," povedal policajný hovorca. Osemnásťročného Drewa obvinili z útoku a ublíženia na zdraví, ale vzhľadom na to, že Marek zomrel na zranenia spojené s útokom, prípad prekvalifikovali na zabitie.

Viac o téme: VraždaAnglickoSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu