Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Facebook čelí hackerskému útoku: Ohrozené sú milióny účtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinksktock.com)

LONDÝN - Neznámi hackeri objavili na sociálnej sieti Facebook bezpečnostnú chybu, vďaka ktorej sa dostali až k 50 miliónom používateľských účtov. V piatok to oznámili predstavitelia rovnomennej spoločnosti s tým, že porušenie bezpečnosti na sieti zaznamenali v utorok a oznámili to polícii. Z bezpečnostných dôvodov sa pre tento problém v piatok muselo na Facebook opätovne prihlásiť 90 miliónov používateľov.

Hackeri objavili chybu vo funkcii "prezerať ako", ktorá umožňuje používateľom vidieť, ako vyzerajú ich profily z pohľadu druhého používateľa. Prostredníctvom tejto chyby sa dostali k takzvaným "prístupovým tokenom", digitálnym kľúčom, ktoré udržiavajú používateľa prihláseného na sieti. Získanie týchto tokenov umožnilo útočníkom prevziať kontrolu nad používateľskými účtami. Spoločnosť už chybu na sieti opravila.

"Zatiaľ sme neboli schopní určiť, či išlo o konkrétne zacielenie. Zdá sa to byť rozsiahle. A zatiaľ nevieme, kto za týmito útokmi bol a kde by mohli sídliť," vyjadril sa pre novinárov viceprezident spoločnosti pre produktový manažment Guy Rosen. Šéf Facebooku Mark Zuckerberg uviedol, že spoločnosť zatiaľ nevie, či hackeri niektorý z účtov, ku ktorým sa dostali, zneužili.

Viac o téme: Sociálne sieteHackerský útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu