Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Erdogan sa stretne s Putinom: Diskutovať budú o situácii v sýrskom Idlibe

Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin
Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin (Zdroj: TASR/AP Photo/Burhan Ozbilici)

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v pondelok stretne so svojím ruským náprotivkom Vladimirom Putinom, s ktorým bude diskutovať o situácii v sýrskej provincii Idlib. Vo štvrtok to oznámil turecký minister zahraničia Mevlüt Čavušoglu. Podľa tureckých médií sa prezidenti stretnú v ruskom Soči.

O schôdzke lídrov Ruska a Turecka hovoril Čavušoglu v piatok počas svojej návštevy Pakistanu. Minister uviedol, že jeho krajina stále pracuje na mierovom riešení pre provinciu Idlib na severe Sýrie, ktorá je poslednou veľkou baštou protivládnych povstalcov, a súčasťou toho je aj stretnutie s Putinom. "Budeme pokračovať v našich snahách s Iránom a Ruskom. Budeme tiež pokračovať v našich snahách na medzinárodných platformách," vyjadril sa politik v prejave, ktorý naživo odvysielala turecká televízia.

V súvislosti s vývojom v Sýrii sa prezidenti Ruska a Turecka minulý týždeň stretli s ich iránskym kolegom Hasanom Rúháním v Teheráne. Putin a Rúhání podporili vojenskú akciu v provincii, Erdogan vyzval na prímerie.

Viac o téme: SýriaVladimir PutinRecep Tayyip ErdoganIdlib
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu