Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Posun v mysterióznej smrti modelky (†20) na superjachte miliardára: Desivé odhalenie z pitvy

Sinead McNamara Zobraziť galériu (6)
Sinead McNamara (Zdroj: Instagram/Sinead McNamara)

ATÉNY - Mysteriózna smrť mladej austrálskej modelky a hviezdy Instagramu Sinead McNamarovej spôsobila veľký mediálny rozruch. V piatok ju našli v kritickom stave na superjachte zakotvenej v gréckom prístave Argostoli na ostrove Kefalónia. Podľa pobrežnej stráže zomrela počas transportu do nemocnice. Objavili sa informácie, že jej telo bolo objavené zviazané v zadnej časti lode a mohlo by tak ísť o pokus o vraždu. Pitva podľa CNN preukázala, že mladá žena zomrela v dôsledku obesenia.

Záhadná smrť sexi modelky (†20), ktorá ohurovala pikantnými FOTO: Zviazaná na jachte miliardára

Koroner Elias Boyiokas pre CNN uviedol, že vyšetrenia nepreukázali "žiadne viditeľné známky boja alebo fyzického zneužitia", ale na krku dievčaťa sa našli stopy, ktoré zanechalo lano. "Ešte nie je možné povedať, či bola do toho psychicky dotlačená alebo bola v tom čase pod vplyvom drog," povedal Boyiokas a dodal, že výsledky toxikologických testov "pravdepodobne potrvajú aj niekoľko týždňov". Polícia tak pracuje aj s verziou o samovražde, ale na oficiálne výsledky si treba ešte počkať.

Sinead McNamara
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram/Sinead McNamara)

Tragédia sa odohrala na 93 metrov dlhej luxusnej jachte Mayan Queen IV, ktorá má patriť mexickému banskému magnátovi Albertovi Baillèresovi (87). Firma, ktorá robí PR jeho spoločnosti, však odmietla toto vlastníctvo potvrdiť a dodala, že sa k prípadu nebudú vyjadrovať.

Sinead McNamara
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram/Sinead McNamara)

Austrálske ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že poskytuje konzulárnu pomoc rodine austrálskej štátnej príslušníčky, ktorá zomrela v Grécku, ale neidentifikovalo osobu z dôvodov ochrany súkromia.

Sinead McNamara
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram/Sinead McNamara)

McNamarová, ktorá mala viac ako 27 000 nasledovníkov na Instagrame, pracovala ostatné štyri mesiace na luxusnej lodi v hodnote miliónov dolárov ako stevardka a trávila na jej palube posledný deň. O niekoľko hodín sa mala stretnúť so svojou matkou Kylie a sestrou Lauren, ktoré za ňou cestovali z Austrálie do Grécka.

Sinead McNamara
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Sinead McNamara)

Zdroj, ktorý je oboznámený s vyšetrovaním záhadnej smrti mladého dievčaťa, ale nemá oprávnenie sa k nemu vyjadrovať, pre austrálsky portál news.com.au prezradil, že McNamarová údajne trpela nejakými osobnými problémami, na ktoré sa posťažovala členom posádky. "Bola nahnevaná a hovorila o konci vzťahu alebo podobných ťažkostiach v jej súkromnom živote," uviedol zdroj.

Posledná osoba, o ktorej sa vie, že s McNamarovou hovorila, bol člen personálu, ktorý s ňou údajne bol 15 minút predtým, ako našli jej telo. To mal objaviť v piatok skoro ráno kapitán susednej lode, ktorý jej poskytol prvú pomoc a zúfalo sa snažil udržať ju pri živote. Napriek vážnemu zraneniu sa mu podarilo obnoviť jej dýchanie a myslel si, že mladá žena prežije, ale nakoniec následkom zranení podľahla počas transportu do nemocnice.

Sinead McNamara
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram/Sinead McNamara)

V čase tragédie bol na palube lode iba personál, magnát Alberto Baillères s rodinou z nej mali odísť už dva dni predtým. Obyvatelia Kefalónie potvrdili, že okolo toho, čo sa stalo, koluje mnoho povestí, ale údajne sa nenájde veľa ľudí, ktorí by o tom chceli hovoriť. Baillères odišiel z ostrova v nedeľu a zjavne tiež nemá chuť poskytnúť nejaký komentár.

Viac o téme: JachtaModelkaPitvaMiliardárSinead McNamara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu