Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Česká polícia rozbila ázijský gang pašerákov ľudí

PRAHA - Česká polícia v spolupráci s kolegami z Nemecka a Francúzska rozbila medzinárodný gang, podozrivý z pašovania ilegálnych migrantov z Ázie do krajín EÚ, informovali vo štvrtok úrady.

Štrnásťčlenný gang zložený z jedenástich Vietnamcov, dvoch Číňanov a jedného Čecha zatkli vo štvrtok počas policajnej razie v rôznych častiach Českej republiky, vrátane Prahy, uviedla policajná hovorkyňa Blanka Kosinová. Skupina pôsobila na českom území od roku 1995, povedala hovorkyňa. Ešte nie je jasné, koľko ľudí z Číny a Vietnamu skupina za ten čas prepašovala, dodala.

Polícia zatkla sedemnásť ilegálnych prisťahovalcov z Číny v byte jedného z členov skupiny. Ako hovorkyňa ďalej uviedla, niekoľko zatknutí prebehlo aj v susednom Nemecku, detaily však neuviedla. Česká polícia svoje akcie koordinovala s nemeckými a francúzskymi partnermi. Štrnásť zatknutých v Českej republike bolo obvinených z nelegálneho prekročenia hraníc a kriminálnej činnosti a v prípade dokázania viny im hrozí desať rokov väzenia, povedala Kosinová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu