Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Výlet sa zmenil na nočnú moru: Žena strávila v mori hodiny strachu, záchrana dlho neprichádzala

Ilustračné foto - Loď Norwegian Star Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto - Loď Norwegian Star (Zdroj: jutarnij.hr)

PULA - Chorvátska pobrežná stráž zachránila v nedeľu ráno Britku, ktorá strávila v noci desať hodín v Jadranskom mori, kam spadla z paluby výletnej lode. Informovala o tom samotná pobrežná stráž.

Neidentifikovanú ženu dopravili v nedeľu do nemocnice v meste Pula na severochorvátskom polostrove Istria a údajne je už mimo ohrozenia života, uviedla v správe tlačová agentúra AP. Žena spadla v sobotu krátko pred polnocou z výletnej lode Norwegian Star do mora približne 95 kilometrov od chorvátskeho pobrežia. Záchranná operácia sa rozbehla až okolo 06:30 SELČ. 

Na palubu člna pobrežnej stráže ju záchranári dostali o 09:45 SELČ. Bola asi 1300 metrov ďaleko od zadanej polohy miesta nešťastia a 60 námorných míľ od prístavu Vargarola v Pule, z ktorého záchranná akcia začala. Do pátrania sa zapojilo päť lodí a lietadlo.

Kapitán záchrannej lode Lovro Oreškovič uviedol, že žena bola vyčerpaná. Kapitán dodal: „Boli sme nesmierne šťastní, že sme zachránili ľudský život." Okolnosti prípadu vyšetruje polícia a informované bolo aj britské veľvyslanectvo v Chorvátsku.

Viac o téme: ŽenaChorvátskoJadranské more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu