Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prefíkaný plán dvoch väzňov v Mexiku: Prezliekli sa za dozorcov a utiekli z väznice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MEXIKO - Dvaja väzni utiekli z väznice v mexickom štáte Sinaloa prezlečení za dozorcov. Stalo sa tak v nápravnom zariadení v meste Culiacán. Carlosa Salmóna a Juliána Grimaldiho z brán väznice vyviedli dvaja dozorcovia, ktorí s nimi zrejme spolupracovali, a následne ich odviezli preč. Väzni počas svojho úteku prešli cez šesť bezpečnostných kontrol, informuje spravodajský portál BBC.

Podľa úradov sú Salmón aj Grimaldi považovaní za "veľmi nebezpečných" väzňov a držali ich špeciálnych celách. Oboch mužov pôvodne väznili vo federálnych väzniciach s vyšším stupňom ostrahy, ale oni sa proti väzbe vo federálnych zariadeniach úspešne odvolali a následne sa dostali do väzenia Aguaruto v Culiacáne.

Salmóna zatkli pred dvomi rokmi na základe podozrení, že je lídrom gangu nájomných vrahov. Muž je odsúdený za útok na policajný konvoj v roku 2012, pri ktorom zastrelili siedmich policajtov. Grimaldiho zatkli vo februári a odsúdili ho za to, že pracoval pre drogový kartel Sinaloa, pričom pracoval s jeho peniazmi. Okrem toho je tiež podozrivý z účasti na útoku zo septembra 2016, pri ktorom zomrelo päť vojakov.

Mexiko sa za uplynulé roky stretlo s viacerými pozoruhodnými útekmi z väzenia, pričom zrejme najznámejším je útek lídra kartelu Sinaloa Joaquína "El Chapa" Guzmána. Ten v roku 2015 utiekol z väzenia s najvyšším stupňom ostrahy neďaleko hlavného mesta Mexiko cez tunel. Šesť mesiacov po úteku ho chytili a neskôr ho vydali do USA.

Viac o téme: útekVäzenieMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu