Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mario (34) rozbehol nekalý biznis: Zdesenie! Záujemcom predával zbrane na migrantov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Maďarsko vydalo do Nemecka muža, ktorý údajne prevádzkoval nelegálny internetový obchod so zbraňami. Tridsaťštyriročný muž pristál v sprievode dvoch policajtov na letisku Berlín-Schönefeld, informovalo vo štvrtok berlínske štátne zastupiteľstvo. Obvinený ľuďom ponúkal zbrane "na obranu proti migrantom" prostredníctvom internetového obchodu pod názvom Migrantenschreck (Zdesenie migrantov).

FOTO Cvičenie rakúskej polície a armády: Manévre na odvrátenie prípadnej novej vlny utečencov

Muž teraz zostane vo vyšetrovacej väzbe a bude obžalovaný. Mario R. proti svojmu vydaniu vzniesol sťažnosť, ale maďarské úrady ju zamietli.

Mario Rönsch
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/zdf)

Muž s krajne pravicovými názormi, podľa médií ide o Maria Rönscha z Erfurtu, bol po niekoľkých rokoch vyšetrovania zadržaný tento rok 28. marca v Budapešti.

Maďarskí policajti vtedy na žiadosť nemeckých kolegov prehľadali dve nehnuteľnosti podozrivého muža v Budapešti a v meste Barcs pri hraniciach s Chorvátskom. Zabavili okrem iného počítač a ďalšie dátové nosiče.

Muž známy svojimi krajne pravicovými názormi na svojom portáli Migrantenschreck ponúkal predovšetkým plynové pištole a pušky na projektily z tvrdej gumy. Nezákonne podľa polície zbrane medzi májom a novembrom 2016 predal 193 osobám v Nemecku. Obchody pritom realizoval prostredníctvom svojej firmy a niekoľkých účtov v Maďarsku. Do Maďarska sa Rönsch pred políciou ukryl zrejme už v roku 2016.

Viac o téme: ObchodZbraňMigrantiMario
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu