Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zeman sa vyváža ako pán, let za desaťtisíce: Vojenským vrtuľníkom rovno na súkromnú svadbu

Český prezident Miloš Zeman. Zobraziť galériu (2)
Český prezident Miloš Zeman. (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Český prezident sa vie priviezť poriadne štýlovo. Miloš Zeman na svadbu svojho šéfa hradného protokolu Vladimíra Kruliša do Osvětimanov dorazil vo vojenskom vrtuľníku - a podľa jeho hovorcu sa tak malo udiať v rámci cvičného letu.

Ako informoval portál Blesk, Zeman pristál v Boršiciach, ktoré sa nachádzajú približne 10 kilometrov od spomínaných Osvětimanov. Do penziónu, kde sa konala veselica Kruliša, ho priviezol vrtuľník Mi-8. Česká hlava štátu ho nepoužila prvýkrát - pred piatimi rokmi totiž takto pricestoval do Ostravy, pričom cesta podľa odhadov vyšla armádny stroj na približne 60-tisíc českých korún.

Prezidentská kancelária si takúto cestu totiž môže nárokovať zadarmo. Podľa hovorcu Zemana Jiřího Ovčáčka ale ide o úplne normálnu vec. „Ide o úplne štandardnú záležitosť v rámci cvičných letov," odpovedal na otázky portálu idnes.cz. 

Blesku však na rovnakú otázku reagovali drsnejšie. „Pretože sme sa tak rozhodli," uviedli. Podobnú odpoveď mali aj na otázku portálu info.cz, ktorý zaujímalo, prečo Zeman využil na let z Prahy do Hradca Králové na zjazd ČSSD tento vrtuľník.

Vrtuľník MIL MI-8
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: acr.army.cz)

Viac o téme: Miloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu