Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Nemecku prešetrujú záhadnú smrť 21 ľudí: Muž zbadal podozrivý prášok v sendviči

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Nemecké úrady vyšetrujú spätne 21 podozrivých úmrtí po tom, čo bol zadržaný 56-ročný Klaus O. kvôli pokusu o otrávenie desiatej svojho spolupracovníka. V ich firme z mesta Schloss Holte-Stukenbrock v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vesfálsko zaznamenali neobvykle vysoký počet prípadov srdcových záchvatov a rakoviny. Podozrivé prípady sa týkajú pracovníkov, ktorí sa nedožili dôchodku, uviedla v stredu podľa agentúry DPA prokuratúra a polícia v Bielefelde.

Rodinná dráma v Nemecku: Ohavné detaily vraždy, muž dobodal ženu aj deti a vyskočil z balkóna

Muža zatkli v máji po tom, čo ho zachytila ​​bezpečnostná kamera, ako sype podozrivý prášok na sendvič kolegu. Polícia spresnila, že prášok obsahoval octan olovnatý "v množstve, ktoré by stačilo na spôsobenie vážneho poškodenia orgánov". Pri prehľadaní bytu podozrivého vyšetrovatelia našli ďalšie nebezpečné látky ako ortuť, olovo a kadmium. Aj podľa znalca z krajského kriminálneho úradu mohla byť príčinou predčasných úmrtí vo firme otrava ťažkými kovmi.

Na prípad sa prišlo po tom, čo si spolupracovník podozrivého všimol neobvyklý poprašok na svojom obloženom chlebe. Počínanie muža potom preukázali aj zábery z kamier.

V súčasnosti je vo firme podozrenie na otravu ťažkým kovom u dvoch ľudí. Podľa nepotvrdených informácií médií je jeden z nich už nejaký čas v kóme a druhý sa podrobuje dialýze.

Obvinený muž sa zatiaľ k podozreniam nevyjadril a nejasný zostáva aj jeho motív. Teraz chcú vyšetrovatelia vypočuť príbuzných a lekárov predčasne zosnulých. Potom má byť po konzultácii so súdnymi lekármi zvážená aj možnosť opätovného preskúmania ich pozostatkov. Polícia v Bielefelde vytvorila 15-členné oddelenie vrážd, ktoré sa má sústrediť na tieto prípady.

Viac o téme: ZamestnanecOtravaFirma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu