Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Nemeckým mestom otriasol výbuch: Zrútil sa po ňom dom, 5 ľudí je vážne zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Hadi Mizban)

WUPPERTAL - Najmenej päť ľudí utrpelo podľa aktualizovanej bilancie polície zranenia pri výbuchu, ktorý v noci na nedeľu zdevastoval bytový dom v meste Wuppertal na západe Nemecka. Podľa hasičov došlo na prvom poschodí pravdepodobne k explózii plynu a následný požiar sa rozšíril na celý objekt. Ten sa ráno takmer úplne zrútil, informovali miestne médiá.

Prvé správy z noci hovorili o 24 zranených. Polícia však ráno upravila túto bilanciu výrazne smerom nadol, aj keď podľa informácií novín Wuppertaler Rundschau so zraneniami skončilo najmenej desať ľudí, z nich viacerých vo veľmi vážnom stave previezli do nemocníc.

 

 

Polícia tiež uviedla, že v troskách pokračuje pátranie po ľuďoch, ktorí by sa tam mohli stále nachádzať. Z domu, ktorý mal tri podlažia a podkrovie, ešte ráno stúpali kúdoly dymu, napísala agentúra DPA.

Obyvatelia uviedli, že v sobotu pred polnocou počuli pred vypuknutím požiaru silnú detonáciu, po ktorej utekali von aj ľudia zo susedných domov. Na mieste zasahovalo počas noci množstvo členov pohotovostných zložiek, ktorých privolali aj z okolitých miest. Viacerých obyvateľov domu museli zachraňovať hasičskými rebríkmi.

Viac o téme: VýbuchNemeckoWuppertal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu