Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

V Nemecku pátrajú po ďalších siedmich údajných teroristoch

(Zdroj: ČTK)

BERLÍN - Nemeckí vyšetrovatelia pátrajú po ďalších siedmich údajných teroristoch, ktorí mali stáť za prípravami masívnych útokov na nemeckej pôde.

V súvislosti s plánovanými útokmi už v stredu zatkli troch ľudí, dvoch Nemcov a Turka. Z ďalších siedmich ľudí, ktorí sa mali na prípravách útokov podieľať, sú najmenej dvaja podľa všetkého už v zahraničí, oznámila vo štvrtok hovorkyňa úradu spolkového vyšetrovateľa Monika Harmsová.

Minister vnútra August Hanning ešte predtým pre televíziu ARD povedal, že polícia v súvislosti s plánovanými útokmi pátra po desiatich ľuďoch. Podľa Harmsovej ešte na nikoho s výnimkou troch už zatknutých podozrivých nevydali zatykač, keďže vyšetrovanie týchto ďalších osôb je ešte len v začiatočnej fáze.

Prvých troch podozrivých zatkli v utorok popoludní neďaleko Frankfurtu nad Mohanom. Dvaja Nemci, ktorí prestúpili na islam a jeden Turek podľa vyšetrovateľov pripravovali bombové útoky na rôznych miestach v Nemecku, pričom sa zameriavali na ciele, kde je vyšší pohyb Američanov. Terčom útokov sa malo okrem iného stať aj medzinárodné letisko vo Frankfurte nad Mohanom a základňa americkej armády v Ramsteine.

V garáži domu, v ktorom v utorok podozrivých zatkli, našli podľa Harmsovej vyše 700 kilogramov chemikálií, ktoré chceli použiť pri samovražedných atentátoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu