Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zasypaná poľská baňa vydala ďalšie telo: Našli jedného z troch baníkov, no bez života

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Rafal Klimkiewicz)

VARŠAVA - Záchranári našli jedného z troch baníkov, ktorí boli nezvestní od minulého víkendu v uhoľnej bani na juhu Poľska, muž ale nejaví známky života. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Otras pôdy pred týždňom uväznil v uhoľnej bani Zofiówka neďaleko Katovíc v hĺbke asi 900 metrov sedem baníkov. Záchranárom sa podarilo dostať von dvoch z nich, dvaja baníci prišli o život a traja boli nezvestní. "Záchranný tím objavil jedného z troch nezvestných baníkov, nejaví ale známky života," uviedla vo vyhlásení uhoľná spoločnosť JSW bez ďalších podrobností. Smrť muža musia potvrdiť lekári.

Zasypaná poľská baňa vydala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Rafal Klimkiewicz)

Záchranári počas uplynulého týždňa prehĺbili otvor do chodby bane, kde sa podľa odhadov mali zavalení muži nachádzať, a spustili tam špeciálny telefón a balíček so zásobou jedla a tekutín. Nadviazať kontakt s baníkmi sa im ale nepodarilo.

Pátranie po nezvestných komplikovala voda, ktorá v noci na stredu zaplavila podzemie. Záchranári takisto musia kvôli vysokej koncentrácii výbušného metánu pracovať bez využitia elektriny či diaľkovo riadených robotov poskytnutých vojenským námorníctvom.

Viac o téme: BaníciBaňaPoľskoZofiówkaJastrzebie-Zdrój
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu