Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Odhodení pri diaľnici: Dvojicu bicyklistov z Nemecka a Poľska niekto zavraždil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jake Bacon/Arizona Daily Sun via AP)

MEXIKO - Mexická prokuratúra v piatok uviedla, že dvojicu bicyklistov z Nemecka a Poľska niekto zavraždil. Prokurátor Luis Alberto Sanchez zo štátu Chiapas povedal, že v hlave Nemca Holgera Franza Hagenbuscha objavili stopy po guľke, ktorú však zrejme nenájdu, keďže dvojicu nezabili na mieste, kde koncom apríla našli telá.

"Je pravdepodobné, že už boli mŕtvi, keď ich telá vyhodili v blízkosti diaľnice," vyhlásil Sanchez. Poľský cyklista Krzysztof Chmielewski podľa prokurátora zomrel v dôsledku úderu do hlavy tupým predmetom. Vyšetrovatelia sa v súčasnosti snažia zistiť, aký to bol predmet. "Bola to veľmi ťažká vec, ktorou ho udreli do hlavy, a to veľmi silno," prezradil.

Začiatkom mája úrady považovali smrť Poliaka za náhodu. Obidve telá boli v lese približne týždeň a ich stav spomalil prácu vyšetrovateľov pri určení príčiny úmrtia. Poliakova hlava bola oddelená od tela, no podľa prokurátora za to zrejme môžu zvieratá alebo sa tak stalo, keď telo vyhodili. Sanchez uviedol, že niektoré osobné veci zosnulých sa im nepodarilo nájsť, takže motívom mohla byť aj lúpež.

 

 

Viac o téme: VraždaBicyklistiMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu