Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dievčatko (†6) znásilnil a škrtil muž: Hrozná správa, po týždni svoj boj o život prehralo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NAÍ DILLÍ - Šesťročné indické dievčatko, ktoré pred týždňom 23-ročný muž znásilnil a škrtil v škole, prehralo v nedeľu svoj boj o život. Informovala o tom v pondelok agentúra AP s odvolaním sa indické úrady.

Dievča našli v bezvedomí 21. apríla v škole v okrese Katak v štáte Urísa so zraneniami hlavy a genitálií a so známkami škrtenia na hrdle. Polícia podozrivého páchateľa zadržala. Podľa predbežného vyšetrovania muž vlákal dievča do priestorov školy, keď si išla kupovať keksy. "Zdá, že po tom, ako ju v priestoroch školy znásilnil, pokúsil sa ju uškrtiť," uviedol jeden z predstaviteľov polície.

V nemocnici v meste Katak sa ju snažil zachrániť tím špecialistov, ale v nedeľu zomrela na zástavu srdca. Jej sestra požaduje rýchly súdny proces a trest smrti pre páchateľa. Agentúra DPA pripomína, že nedávne prípady znásilnení mladých dievčat v Indii vyvolali hnev širokej verejnosti. Indická federálna vláda nedávno schválila prísne tresty za sexuálne násilie voči deťom vrátane trestu smrti pre páchateľov znásilnení dievčat mladších ako 12 rokov.

Viac o téme: DievčatkoZnásilnenieIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu