Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dievča (†16) uniesli zo svadby a znásilnili: Po prevalení zločinu násilníci obeť upálili

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

RÁŇČÍ - Polícia v indickom štáte Džharkhand v sobotu zatkla 14 ľudí, ktorých podozrieva, že znásilnili a potom upálili šestnásťročnú dievčinu. Ide o ďalší útok v krajine, ktorá sa aj napriek sprísneniu zákonov stretáva s veľkým počtom násilných činov namierených proti ženám, pripomenula agentúra AP.

Lotyška (†33) sa liečila v Indii z depresií: Osudnou sa jej stala cesta na pláž, strašidelná vražda

Zástupca miestnych úradov štátu Džhárkhand na východe krajiny uviedol, že obvinení vo štvrtok dievčinu uniesli zo svadby, kde bola ako hosť. Niektorí ju potom vraj znásilnili. Druhý deň dostali za čin pokutu 50-tisíc rupií (cca 620 eur). V reakcii na to zbili niekoľko členov rodiny obete a keď dievčinu našli samotnú doma, upálili ju. Polícia vraj stále pátra po hlavnom podozrivom.

Dievča (†16) uniesli zo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Oinam Anand)

Indiou, kde násilie voči ženám bolo dlhodobo zamlčované, v posledných rokoch otriasla séria sexuálne motivovaných útokov. V roku 2012 rad ľudí pobúril prípad, kedy šestica mužov znásilnila študentku v autobuse prechádzajúcom Dillí. Odvtedy vláda síce sprísnila tresty za znásilnenie na 20 rokov, ak je obeť dospelá, avšak brutálne sexuálne útoky sú stále časté, uviedla AP.

Dievča (†16) uniesli zo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Aijaz Rahi)

V reakcii na nedávne znásilnenie a vraždy mladých dievčat a iné útoky na deti vláda minulý mesiac schválila trest smrti za znásilnenie dieťaťa mladšieho ako 12 rokov.

Viac o téme: ZnásilnenieUpálenieIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu