Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Lotyška (†33) sa liečila v Indii z depresií: Osudnou sa jej stala cesta na pláž, strašidelná vražda

Liga Skromaneová Zobraziť galériu (3)
Liga Skromaneová (Zdroj: FB)

KERALA - Liga Skromaneová pochádzala z Lotyšska, ale päť rokov žila v írskom Dubline so svojím partnerom. Vo februári tohto roka sa so sestrou vybrali do Thiruvananthapuramu v indickom štáte Kerala, ktorý je známy svojimi ayurvédskymi centrami. Tam mali mladej žene pomôcť v boji s depresiami. Domov sa však už nevrátila. O dva mesiace neskôr našli jej rozkladajúce sa telo v odľahlom lesnom poraste. Bola nadrogovaná, znásilnená a kruto zavraždená. Polícia zatkla dvoch podozrivých.

Viktoriju (†14) znásilnili a zavraždili v parku: VIDEO Zdrvená rodina terčom nechutných útokov

Podľa NDTV sa Liga Skromaneová niekoľko týždňov po príchode vybrala sama na pláž v Kovalame bez toho, aby o tom upovedomila svoju sestru, ktorá ju sprevádzala do Indie. Keď sa nevrátila, jej sestra zalarmovala políciu, ktorá vyhlásila po mladej žene pátranie.

Rozkladajúce sa telo však našla až 21. apríla v blízkosti mangrovového lesa v Thiruvallame. Sestra Ligu identifikovala a zhodu potvrdili aj vzorky DNA.

Lotyška (†33) sa liečila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Mathrubhumi News)

Desať dní po objavení tela polícia zatkla dvoch podozrivých. Má ísť o predajcov drog, pričom jeden z nich je recidivista, ktorý už v minulosti sexuálne zneužíval ženy a mužov v tej istej izolovanej oblasti.

Polícia informovala, že pitva veľa svetla do prípadu nevniesla, pretože telo už bolo v značnom rozklade, no dokázala potvrdiť, že obeť bola pred smrťou nadrogovaná a znásilnená. Páchatelia zašli až tak ďaleko, že oddelili hlavu od tela a telo potom zavesili na strom.

Policajti sa podľa vlastných slov snažili urobiť prípad nepriestrelným a s priebehom vyšetrovania je spokojná aj sestra obete. "Hlavný policajný dôstojník Manoj Abraham bol so mnou v kontakte, viem, že robia to všetko pre to, aby vraždu vyšetrili a zabezpečili spravodlivosť," povedala.

Ligu Skromaneovú pochovali vo štvrtok v Thiruvananthapurame a v nedeľu bude rozlúčka. "Moja sestra milovala Keralu a dostala veľa lásky a podpory. Nechceme Indiu opustiť so zlými spomienkami," vysvetlila jej sestra pre NDTV.

Viac o téme: VraždaZnásilnenieKeralaIndiaLiga Skromane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu