Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Tragédia v Rusku: Pri požiari obchodného domu zomrelo minimálne 64 ľudí

Miesto požiaru. Zobraziť galériu (3)
Miesto požiaru. (Zdroj: SITA/Russian Ministry for Emergency Situations photo via AP)

MOSKVA/KEMEROVO - Počet obetí tragického požiaru v sibírskom meste Kemerovo sa ďalej zvyšuje, podľa oznámenia záchranárov si oheň vyžiadal 64 mŕtvych. Medzi obeťami je veľké množstvo detí, ich počet ale polícia odmieta upresniť. Jedenásť ľudí je nezvestných, v nemocniciach je desať osôb. Príčiny požiaru zatiaľ nie sú jasné.

Svedkovia pre rozhlasovú stanicu Echo Moskvy uviedli, že v budove sa nespustil požiarny alarm a zamestnanci nezorganizovali evakuáciu. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa, no oheň sa začal šíriť v nedeľu z horného podlažia. Polícia už vypočúva štyroch ľudí.

Do nemocníc bolo prevezených 12 ľudí. Ďalším 36 osobám bolo poskytnuté ošetrenie na mieste. Pátra sa ešte po 16 nezvestných. Tí by sa podľa predstaviteľov záchranného štábu mohli nachádzať v kinosálach, ktoré sa nachádzali na štvrtom poschodí objektu, ale pri požiari sa prepadli nižšie.

Záchranný štáb medzičasom uviedol, že na požiarisku registrujú ešte niekoľko ohnísk tlenia. Samotný požiar bol už zlikvidovaný - jeho hasenie podľa spravodajskej stanice BBC trvalo 17 hodín. Začalo sa s rozoberaním trosiek a pokračuje sa v pátracích prácach.

V súvislosti s požiarom boli zadržané a vypočúvané štyri osoby vrátane nájomcu tej časti objektu, kde zrejme požiar vypukol, uviedla pre Interfax hovorkyňa SK RF Svetlana Petrenková. Zadržaný je aj šéf správcovskej spoločnosti, ktorá sa o nákupno-zábavné centrum starala.

V nákupnom a zábavnom stredisku sa okrem obchodov nachádzali aj kinosály, reštaurácie, kaviarne, sauna, fitness centrum, bowlingová hala a veľký detský kútik. Predpokladá sa, že oheň vypukol v nedeľu okolo 17.00 h miestneho času práve v tej časti budovy, kde sa nachádza zábavný komplex.

Kemerovo leží 3 000 kilometrov východne od Moskvy. V nákupnom centre, ktoré otvorili v roku 2013, sa nachádzali aj kino, detské stredisko, bowling alebo kontaktná zoo.

Viac o téme: PožiarRuskoKemerovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu