Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Záhadná smrť Slovákov v Holandsku: VIDEO Muži skončili s autom vo vode v zábavnom parku

V aute boli tri osoby Zobraziť galériu (2)
V aute boli tri osoby (Zdroj: omroepwest.nl)

WASSENAAR - V nedeľu v skorých ranných hodinách sa odohrala tragédia na parkovisku v holandskom zábavnom parku Duinrell, ktorý sa nachádza približne 15 km od Haagu. Auto z dosiaľ neznámym príčin skončilo vo vode. Jeden z mužov z trojčlennej posádky Slovákov sa dokázal z vozidla dostať s pomocou záchranných zložiek, ostatných dvoch museli hasiči vystrihovať a po resuscitácii ich previezli do nemocnice. Bohužiaľ, obidvaja (†47, †36) zomreli.

Vaše tipy

Čo sa odohralo na parkovisku medzi tromi mužmi, nie je známe. V nedeľu o 03.15 ráno však zrazu vozidlo skončilo vo vode v zábavnom parku. Hasiči dokázali pomôcť jednému z nich, pravdepodobne vodičovi (28), ktorému sa podarilo vlastnými silami vystúpiť. Ostatní dvaja toľko šťastia nemali.

Mladíka bez trvalého bydliska polícia neskôr po ošetrení zadržala a vypočula. Svoju verziu príbehu bude musieť predostrieť tento týždeň sudcovi.

Záhadná smrť Slovákov v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: omroepwest.nl)

Vozidlo vybrali z vody pomocou autožeriava, informoval portál telegraaf.nl. Potápači ešte prečesávali okolie, aby zistili, či sa v ňom nenachádzal aj niekto ďalší. Hasiči do akcie nasadili tri potápačské tímy. Okrem troch mužov však už nenašli nikoho ďalšieho.

Tragédiu vyšetruje policajné oddelenie pre analýzu dopravných nehôd. Podľa holandských médií, ktoré sa opierajú o policajné správy, nebolo do incidentu zapojené žiadne iné vozidlo a v súčasnosti dochádza ku skúmaniu stôp.

Hovorca parku potvrdil, že obeťami boli jeho dočasní obyvatelia. V zime totiž v prázdninových domoch často bývajú pracovníci zo zahraničia, uviedol web ad.nl. O vyjadrenie sme požiadali aj naše ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí.

"Dňa 11.2.2018 sa v provincii Leidschendam/Voorburg v skorých ranných hodinách stala tragická dopravná nehoda. V aute boli v čase nehody traja občania SR, zahynuli dvaja z nich. Zastupiteľský úrad SR v Haagu je v kontakte s rodinami obetí občanov SR a poskytne im relevantnú konzulárnu asistenciu pri prevoze telesných pozostatkov do SR," povedal pre Topky riaditeľ tlačového odboru ministerstva Igor Skoček.

Viac o téme: SmrťSlováciHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu