Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dráma na súde: VIDEO Zúfalý otec zaútočil na monštrum, zábery obleteli svet!

Zúfalý otec troch dcér Zobraziť galériu (4)
Zúfalý otec troch dcér (Zdroj: SITA/AP/Cory Morse, The Grand Rapids Press, Joel Bissell/Muskegon Chronicle, Matthew Dae Smith/Lansing State Journal)

MICHIGAN - To, čo sa stalo tomuto otcovi, by nechcel zažiť nikto. Hrdý otec troch dcér musel čeliť naozaj odporným skutočnostiam. Jeho dcéry sa totiž stali spolu s ďalšími dievčatami obeťami sexuálneho zneužívania zo strany doktorka amerického tímu gymnastiek. Otec sa neovládol a po doktorovi vyštartoval. Musela ho spacifikovať polícia, ľudia však stoja na jeho strane.

Larry Nassar sa postavil tretíkrát pred súd. Dôvodom bolo obťažovanie a sexuálne zneužívanie dievčat a mladých žien v americkom gymnastickom tíme, kde Nassar pôsobil ako tímový doktor. Medzi zneužívané dievčatá patrili aj tri dcéry Randalla Margravesa.

Randall Margraves (vľavo) požiadal súd o päť minút s Nassarom.
Zobraziť galériu (4)
Randall Margraves (vľavo) požiadal súd o päť minút s Nassarom.  (Zdroj: SITA/AP/Cory Morse, The Grand Rapids Press, Joel Bissell/Muskegon Chronicle, Matthew Dae Smith/Lansing State Journal)

Margraves najprv slušne požiadal sudkyňu, či môže niečo povedať. Tá mu dala slovo. "Ty sk****syn," ostro vybehol otec. "Nie, na súde nemôžete používať vulgarizmy," napomenula ho sudkyňa, no zároveň vyjadrila súcit. "Neviem si ani predstaviť ten hnev, úzkosť a vaše nutkanie odplaty. Ak chcete niečo povedať, máte voľnú ruku, ale v súdnej sieni nepoužívame rúhavé výrazy."

Dve z troch dcér, ktoré lekár sexuálne zneužíval - Lauren (vľavo) a Madison
Zobraziť galériu (4)
Dve z troch dcér, ktoré lekár sexuálne zneužíval - Lauren (vľavo) a Madison  (Zdroj: SITA/AP/Cory Morse, The Grand Rapids Press, Joel Bissell/Muskegon Chronicle, Matthew Dae Smith/Lansing State Journal)

Dajte mi munútu s tým zvieraťom

Randall mal však na súde ďalšiu požiadavku, ktorú mu nakoniec sudkyňa zamietla. "Chcel by som vás teda poprosiť, aby ste mi dali päť minút v zatvorenej miestnosti s týmto démonom. Dáte mi ich? Áno alebo nie," požiadal rozhorčený otec. "Nie," ohradila sa ihneď sudkyňa. Dcéry stáli celý čas za ním a hovorili mu, aby prestal. "Tak mi dajte jednu minútu," stupňoval nátlak otec. 

Sudkyňa okresu Eaton v štáte Michigan mu však odpovedala jasne. "Takto náš právny systém nefunguje." To však zúfalého a nahnevaného otca ešte viac vytočilo a rozhodol sa vziať spravodlivosť do vlastných rúk.

Galéria: Zábery útoku zúfalého otca obleteli svet

Vyrútil sa spoza stola a zaútočil na Nassara. Útok trval veľmi krátko a Randall sa k monštru ani poriadne nedostal. Ihneď ho totiž spacifikovali policajti a ochranka. Tí ho nakoniec spútali a zatkli. Sudkyňa ho nakoniec oslobodila s tým, že ako matka chápe jeho situáciu.

Dráma na súde: VIDEO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Cory Morse, The Grand Rapids Press, Joel Bissell/Muskegon Chronicle, Matthew Dae Smith/Lansing State Journal)

Svet je na vašej strane, Randall

Stále sa však svojej požiadavky nevzdal. Ešte počas spútavania, keď ležal na zemi zavalený policajtami, stále žiadal o jednu minútu. "Dajte mi minútu s tým bastardom," kričal otec a v pozadí bolo počuť plač jeho dcér a manželky. "Jednu minútu," súdna ochranka ho pritom prosila, aby sa upokojil. 

Zábery sa však ihneď rozšírili internetom, užívatelia sociálnych sietí situáciu komentovali a Margravesovi vyjadrili podporu. "Drahý Randall Margraves. Stojíme na vašej strane a kryjeme vám chrbát. Svet," napísala na Twitteri Liz Finneganová, ktorá pripojila hashtag #GiveHimAMinute (Dajte mu minúti, pozn. red.).

Nassar strávi zvyšok života za mrežami, dostal 175 rokov bez možnosti prepustenia. Vypovedalo proti nemu 150 dievčat. Medzi jeho obeťami sú stovky neznámych, ale aj známejších gymnastiek. Zrejme najznámejšou je štvornásobná olympijská víťazka Simone Bilesová, ktorá v prípade prehovorila len nedávno a to až po vynesení rozsudku. Okrem sexuálneho obťažovania Nassara odsúdili aj za držanie detskej pornografie.

Viac o téme: Sexuálne zneužívanieSúd útok MichiganLarry NassarRandall Margraves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu