Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž (58) chcel na Štedrý večer spáchať samovraždu: Nabúral autom do centrály SPD v Berlíne

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Paul Zinken/dpa via AP)

BERLÍN - Berlínska polícia v pondelok oznámila, že o polnoci na Štedrý večer nabúral autom do vstupného priestoru centrály Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) 58-ročný muž, ktorý svoj čin následne označil za pokus o samovraždu. Píše o tom agentúra AP.

V aute vzbĺkol po náraze oheň. Ten však okamžite uhasila voda z automatického dýzového protipožiarneho systému v budove. Polícia vzhľadom na miesto činu nevylúčila politický motív celej akcie, uviedla policajná hovorkyňa. Nevzniklo však podozrenie, že by páchateľ bol extrémistom, konštatuje agentúra DPA.

Muž (58) chcel na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Paul Zinken/dpa via AP)

Uvedený muž vypovedal, že už predtým v tú istú noc nechal pred centrálou Kresťanskodemokratickej únie (CDU) položenú tašku s plynovými bombami a zapaľovačmi na gril. Sídlo CDU v Dome Konrada Adenauera a centrála SPD v Dome Willyho Brandta v Berlíne sú od seba vzdialené približne štyri kilometre.

CDU vedie momentálne s SPD predbežné rokovania o oživení tzv. veľkej koalície spolkovej kancelárky Angely Merkelovej. Pri incidente pred budovou SPD sa okrem vodiča automobilu nikto nezranil. Muža hospitalizovali s krvácajúcimi poraneniami hlavy.

Viac o téme: AutoBerlínSPD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu