Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pútnici sa tešili na slávnostnú vianočnú omšu: Osud im príšerne zmenil plány

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/Soomaalikabe)

MANILA - Dvadsať ľudí zomrelo a vyše dve desiatky ďalších osôb utrpelo v pondelok pred úsvitom zranenia, keď sa osobný autobus čelne zrazil s dodávkou vezúcou veriacich na vianočnú omšu do ich obľúbeného kostola na severe Filipín. Píše o tom agentúra AP na základe oznámenia miestnych policajných zdrojov.

K havárii došlo v meste Agoo na ostrove Luzon. Všetci ľudia, ktorí zrážku neprežili, sa viezli v dodávke, zatiaľ čo vo väčšom autobuse sa zranilo 17 pasažierov. V aute utrpelo zranenia ďalších desať osôb a jej vodič.

Polícia spresnila, že dodávka mala namierené do Baziliky sv. Panny Márie z Manaoagu, rímskokatolíckeho kostola v severofilipínskej provincii Pangasinan. Tento chrám je už dlhší čas obľúbeným pútnickým miestom, kde sa veriaci modlia za chorých a chudobných.

Za množstvo tragédií, ku ktorým dochádza na cestách ostrovného východoázijského štátu Filipíny, môžu technicky schátralé prepravné autobusy a džípy, ako aj nedodržiavanie bezpečnostných predpisov a nedbalosť zo strany šoférov motorových vozidiel, vypočítava agentúra AP.

Viac o téme: NehodaSmrťFilipíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu