Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Spolupráca s Rakúšanmi slávi úspech: Odhalili zločineckú organizáciu, nakradli milióny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

VIEDEŇ - Hornorakúskej polícii sa v spolupráci s kolegami zo Slovenska podarilo objasniť sériu vlámaní do rakúskych firiem a športových predajní. Organizovaná slovenská kriminálna skupina ukoristila pri týchto akciách tovar v hodnote 2,7 milióna eur. Informoval o tom v pondelok na tlačovej konferencii v Linzi šéf hornorakúskeho Krajinského kriminálneho úradu (LKA) Gottfried Mitterlehner.

Podľa jeho slov je šesť z celkove 19 podozrivých vo väzbe. Profesionálne organizovaní kriminálnici vyčíňali v Európe desať rokov. V alpskej republike "udreli" v rokoch 2014-2016 celkove 11-krát vrátane ôsmich vlámaní do skladov s tovarom v Hornom Rakúsku. Na konte mali však i trestnú činnosť v Korutánsku a Salzbursku.

Skupina sa podľa tlačovej agentúry APA špecializovala na drahé náčinie, pracovné odevy a športový tovar. Korisť putovala po vlámaniach v kamiónoch na Slovensko, kde jestvovali logistické štruktúry na jej speňaženie, uviedli zdroje hornorakúskeho LKA. Objednávateľ, ktorého meno je kriminalistom medzičasom známe, manažoval trestnú činnosť zo Slovenska.

Rozhodujúcim faktorom pre rozloženie gangu sa stalo vlani na jeseň odhalenie kamióna a sprievodného motorového vozidla na lúke v katastri Eugendorfu v Salzbursku. Tam uviazli na premočenom podklade oba vozidlá smerujúce k miestu vlámania, v ktorých sa našli zásadné dokumenty.

Momentálne sú traja podozriví vo väzbe v Rakúsku a ďalší traja za mrežami na Slovensku. Počas víkendu dorazil do Linzu kamión so zaisteným odcudzeným tovarom v celkovej hodnote 350.000 eur, ktorý vrátia poškodeným.

Viac o téme: ZlodejiLúpežZločinPolícia Rakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu