Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Šok pred prezidentskými voľbami: Zeman umiera, zostáva mu 7 mesiacov! Hrad tají zdravotné záznamy

Miloš Zeman Zobraziť galériu (8)
Miloš Zeman (Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek)

PRAHA - To, že český prezident Miloš Zeman vyzerá naozaj zle, si všimli viacerí. V politických kruhoch, v médiách i medzi ľuďmi sa šíria mnohé špekulácie o tom, či netrpí vážnou chorobou. Český politik Svatopluk Bartík však na svojom Facebooku jasne potvrdil, že Zeman má rakovinu. Hovorca prezidenta Jiří Ovčáček na neho podal žalobu.

Brnenský politik a bývalý poradca Bohuslava Sobotku Svatopluk Bartík sa včera rozhodol zverejniť informáciu o zdravotnom stave Miloša Zemana, keďže sa v Čechách o chvíľu končí možnosť nominácií na hrad. Má rakovinu, metastázy na viacerých miestach. Svoju diagnózu pozná už približne tri týždne, liečbu odmieta a zostáva mu tri až sedem mesiacov života,” napísal Bartík.

Šok pred prezidentskými voľbami:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/S.B.)

Jeho zdravotný stav sa rozhodol prezradiť najmä preto, že Zeman sa rozhodol znova kandidovať. „Keby nešlo o najvyššieho štátneho činiteľa, navyše v období zostavovania vlády, a Zeman by zároveň znovu nekandidoval, určite by som to nešíril,” uviedol politik s tým, že ide o vysoký verejný záujem.

Miloš Zeman poveril Andreja
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: čt24)

Hovorca Zemana podal žalobu

Na tieto vyjadrenia takmer okamžite reagoval aj hovorca Miloša Zemana Jiří Ovčáček, ktorý na Bartíka podal žalobu. „​Sú to odporné klamstvá a ten, kto ich šíri, je ľudský odpad. Na S. Bartíka bude podaná žaloba a trestné oznámenie,” napísal na Twitteri Ovčáček. Bartík si napriek tomu za svojimi vyjadreniami stále stojí. Ovčáček dodal, že situáciu aktuálne riešia právnici. „Budeme postupovať rýchlo,” povedal hovorca hradu pre idnes.cz.

Miloš Zeman poveril Andreja
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: čt24)

Útočný Ovčáček

Na zdravotný stav sme sa hovorcu prezidenta spýtali aj my. Ovčáček ich však označil za fake news, teda falošné informácie. „​Ide o dezinformáciu, žiadnym takýmto závažným ochorením pán prezident netrpí. Ako človek, ktorý má k pánovi prezidentovi mimoriadne blízko, to musím vedieť,” povedal nám Ovčáček. Napriek tomu pre Topky odmietol zverejniť zdravotné záznamy prezidenta.

Šok pred prezidentskými voľbami:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: topky)

Šok pred prezidentskými voľbami:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: topky)

Šok pred prezidentskými voľbami:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: topky)

"Súčasný zdravotný stav pána prezidenta po kontrolných, klinických a laboratórnych vyšetreniach v žiadnom prípade nepotvrdzuje klamlivé informácie o jeho vážnom zdravotnom," povedal na adresu mnohých tvrdení ošetrujúci lekár Miroslav Kalaš.

Debaty o zlom zdravotnom stave Miloša Zemana sa objavili už pred niekoľkými mesiacmi. Český prezident totiž pôsobí na akciách unavene, dezorientovane a zhoršili sa mu aj problémy s chôdzou. Pri oficiálnej návšteve Číny musel dokonca použiť vozík. Za jeho rapídnu stratu váhy môže vraj upravený jedálniček.

V auguste sa objavili aj informácie o tom, že prezident podstúpil operáciu nohy, dokonca amputáciu. Aj tieto špekulácie Ovčáček okamžite poprel. V týchto dňoch aj sám Miloš Zeman správy popiera a označuje ich za špinavú kampaň médií. Zeman vo svojom oficiálnom stanovisku potvrdil, že má cukrovku a tzv. polyfunkčnú neuropatiu (odumreté nervy), čo stojí za jeho zlou chôdzou. V pondelok (6. 11.) však oznámil, že sa z cukrovky zotavil.

Miloš Zeman
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

Viac o téme: Miloš ZemanSvatopluk Bartík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu