Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrozba jadrovej apokalypsy je na maxime! KĽDR oznámila svetu šokujúcu správu

Kim Čong Un Zobraziť galériu (2)
Kim Čong Un (Zdroj: SITA/AP)

PCHJONGJANG - Jadrová apokalypsa je na spadnutie. Veľvyslanec OSN Severnej Kórey v pondelok varoval, že situácia na Kórejskom polostrove dosiahla bod, keď jadrová vojna môže vypuknúť kedykoľvek.

Podľa veľvyslanca Severnej Kórey pri OSN Kima In Ryonga je KĽDR jedinou krajinou, ktorú USA od 70. rokov vystavujú "takejto extrémnej a priame jadrové hrozbe", a Pchjongjang má preto právo kedykoľvek zaútočiť atómovými zbraňami z preventívnych dôvodov. Informovala o tom agentúra AP.

Vojna môže vypuknúť kedykoľvek

"Situácia na Kórejskom polostrove dospela do bodu, kedy jadrová vojna môže prepuknúť kedykoľvek. Celé pevninské územie Spojených štátov máme na dostrel a keď si USA dovolí narušiť naše výsostné územie, hoci len o piaď, nevyhnú sa nášmu krutému trestu kdekoľvek na planéte," vyhlásil Kim In Ryong.

Podľa neho je Severná Kórea rozhodnutá udrieť najmä kvôli údajnému tajnému plánu Američanov, ktorým je zvrhnutie režimu Kim Čong-una a pravidelným vojenským cvičeniam USA a Južnej Kórey.

Hrozba jadrovej apokalypsy je
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: time.com)

Americký prezident Donald Trump už niekoľkokrát vyhlásil, že nikdy nedovolí, aby sa Severná Kórea vyzbrojila atómovými zbraňami. Pchjongjang to odmieta, z čoho pramení terajšej kórejská kríza. Tvrdí, že jadrové zbrane má a nikdy sa ich nevzdá. "Severná Kórea dokončila svoje jadrové vyzbrojovanie a stala sa tak plnohodnotnou jadrovou veľmocou schopnou udrieť rôznymi prostriedkami, vrátane atómovej pumy, vodíkovej bomby a medzikontinentálnych balistických striel," varoval Kim In Ryong.


Prečítajte si aj:

AKTUÁLNE Severná Kórea vyskúšala novú smrtiacu zbraň: Po výbuchu prišlo masívne zemetrasenie!


Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok povedal, že jeho krajina obmedzuje hospodárske, vedecké a ďalšie vzťahy so Severnou Kóreou v súlade so sankciami OSN. Európska únia oznámila nové sankcie voči Pchjongjangu na vývoj jadrových zbraní a balistických rakiet.

Viac o téme: VojnaSeverná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu