Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kuriózny dôvod na rozvod: Muž nepostavil žene (24) v dome túto vec, súd zrušil ich manželstvo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ADŽMÉR - Súd v Indii rozviedol 24-ročnú ženu, ktorá žiadala o ukončenie manželstva preto, že jej muž v dome nepostavil toaletu. Súd pre rodinné záležitosti rozhodol, že absencia záchoda je pre ženu neľudská a umožnil manželstvo zrušiť.

Pár sa zosobášil v roku 2011 a žena sa na súd obrátila v roku 2015 s tvrdením, že napriek opakovaným žiadostiam jej manžel v dome nepostavil kúpeľňu a záchod, čím ju nútil k vykonávaniu týchto potrieb na verejnom priestranstve. Navyše musela denne čakať, kým sa zotmie a situácia narúšala jej dôstojnosť. Manžel na svoju obranu uviedol, že záchody sú v ich dedine zriedkavé a väčšina žien chodí na verejné priestranstvo. Navyše jej rodina tento problém pri sobáši neriešila. Súd manželov rozviedol dva roky od podania žiadosti.

"Ľudia míňajú peniaze na tabak, alkohol a telefóny ale nie sú ochotní vybudovať záchod, aby chránili dôstojnosť svojej rodiny," poznamenal súd. Rozsudok prišiel v období, keď indická vláda začína podnikať kroky proti vykonávaniu osobných potrieb na verejnosti.

Viac o téme: ToaletaRozvod India
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu