Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Dramatická policajná naháňačka v Prahe: Nadrogovaný recidivista ohrozil aj malé dieťa

Zobraziť galériu (3)

PRAHA - Dráma ako z akčného filmu. Policajti mali opäť plné ruky práce s vodičom v kradnutom aute. Ten sa rozhodol, že hliadke unikne a tak sa spustila život ohrozujúca naháňačka. Zastavila ho až zrážka s iným autom, v ktorom sedelo malé dieťa. Pri zadržiavaní bol muž agresívny a bránil sa. Po podrobení testov bola u neho zistená prítomnosť drog.

Pražskí policajti sa poriadne zapotili. Zabrať im dal muž v kradnutom aute, ktorý sa pre útek rozhodol po tom, čo bol vyzvaný k odstaveniu vozidla. Celý incident sa odohral v stredu pred 15-tou hodinou. Hliadka si všimla auto značky Citroën, ktoré ako uviedli, figuruje v policajných databázach ako kradnuté. Zakročili a vodič zareagoval na zapnuté majáky útekom.

VIDEO Dramatická policajná naháňačka
Zobraziť galériu (3)

Nebezpečná jazda sa pre nezodpovedného muža skončila nešťastne. Okrem toho, že ohrozoval sám seba, ohrozil životy nevinných ľudí. Ako uviedla polícia, vodič na Povltavksej ulici postupne nabúral do štyroch áut. Pri strete s posledným sa jeho vozidlo stalo nepojazdným. Mužom zákona sa podarilo muža spacifikovať a zadržať. Keďže bol vodič agresívny a bránil sa, boli policajti prinútení použiť donucovacie prostriedky.

Prenasledovanie kradnutého auta v Prahe

Nezodpovedný muž pri zrážke utrpel zranenia a tak ho polícia musela odovzdať do starostlivosti záchranárov. "Test na drogy, bol pozitívny na amfetamin. Pri následnej prehliadke vozidla v ňom policajti našli náradie slúžiace k páchaniu majetkovej trestnej činnosti a plynovú pištoľ," informovala pražská polícia.

VIDEO Dramatická policajná naháňačka
Zobraziť galériu (3)

Auto bolo ukradnuté ešte na konci júla. Policajti teraz budú vyšetrovať okolnosti, za akých muž k vozidlu prišiel a či ide o osobu, ktorá auto ukradla. "Policajti po prevoze do nemocnice zadržaného muža strážili a po jeho ošetrení ho previezli do policajnej cely. Zadržaným mužom je 35 – ročný osemnásťkrát trestaný muž, ktorý má až do septembra 2021 vyslovený zákaz šoférovania," uzavrela polícia. 

Viac o téme: AutoPrenasledovaniePraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu