Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dráma pod slovenským hradom: Plačúce deti v rozhorúčenom aute, rodičia išli na prechádzku

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: repro foto tv joj)

BREKOV - Prípadov, zabudnutých detí v aute počas horúcich letných dní, stále pribúda. Aj napriek opakovaným varovaniam o možných fatálnych následkoch existujú rodičia, ktorí vedome opustia vozidlo a svoju ratolesť nechajú spokojne spinkať. Obdobný prípad sa odohral pod Brekovským hradom. Dve plačúce dievčatká zachránila náhodná okoloidúca turistka.

Šťastie v nešťastí. Aj tak sa dá pomenovať situácia, ktorá sa odohrala na parkovisku v obci Brekov. Náhodná okoloidúca turistka začula detský plač, keď podišla bližšie k autu, uvidela dve plačúce a rozhorúčené dievčatká. Okamžite začala konať. Spolu s miestnymi obyvateľmi začali rýchlo hľadať rodičov dvoch malých detí. Tí, ako neskôr vyšlo najavo sa odišli pozrieť na Brekovský hrad.

Turistka nečakala a keďže sa rodičov nepodarilo ani po 20 minútach nájsť, privolala políciu. Celú situáciu opísala pre televíziu Joj jedna zo svedkýň: "To bola katastrofa. Jedno dieťa úplne červené, spotené, vystrašené, druhé sa triaslo. Už ani nevládali plakať."

Dráma pod slovenským hradom:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro foto tv joj)

Rodičia nechali svoje deti spať

Rozpálené auto odstavili rodičia na parkovisku pod hradom. Keďže ich dvojročná a šesťmesačná dcérka zaspali v autosedačkách, nechali ich v aute a odišli na prechádzku. Rodičia sa podľa informácií polície chceli ísť pozrieť na hrad a hneď sa vrátiť. Cesta na hrad však trvá viac ako 10 minút. Pričom je známe, že každá sekunda v rozpálenom aute hrá obrovskú úlohu.

 Rodičia si asi mysleli, že vo vysokých teplotách stačí pootvoriť okno. Ako priznali svedkovia, okná boli otvorené tak približne 3 až 4 centimetre. "Po ich odchode sa deti zobudili a začali plakať," objasnil situáciu hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik.

Dráma pod slovenským hradom:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro foto tv joj)

Použitie služobnej zbrane

Privolaná polícia nenechala nič na náhodu a bez čakana konala. "Policajti vzhľadom na vonkajšiu teplotu približne 30 stupňov Celzia služobnou zbraňou rozbili predné pravé okno na vozidle a deti vybrali z vozidla," doplnil Džobanik. Počkalo sa na rodičov malých dievčat. Po ich príchode boli obe deti prevezené na ošetrenie na detskú polikliniku v Humennom. Dievčatká boli podľa ošetrujúceho lekára v poriadku. Prípadom sa zaoberá humenský vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie za zločin opustenie dieťaťa.

 

 

Viac o téme: ZáchranaNebezpečenstvoDieťa v aute
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu