Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Mysteriózna dvojitá smrť vyriešená: Bizarnú scénu zavinilo prozaické nešťastie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Francúzski vyšetrovatelia odhalili v stredu príčinu úmrtia dvoch priateľov pri spoločnej večeri v obci Authon-du-Perche, nachádzajúcej sa asi 150 kilometrov juhozápadne od Paríža, ktorú sa od minulého týždňa márne pokúšali vypátrať francúzske médiá.

Šesťdesiatdeväťročného Luciena Pérota a 38-ročného Oliviera Boudina našli mŕtvych v záhrade pri Pérotovom dome bez akýchkoľvek známok, ktoré by mohli naznačovať príčinu ich smrti. Najrozšírenejšími teóriami boli spoločná samovražda či otrava jedlom. Boudina našli ležať na chrbte v tráve, Pérot sedel nad stolom s prestretou nedojedenou večerou a pohárom vína. Podľa starostu Authon-du-Perche Patricea Lerigeta mysteriózna scéna "vyzerala, ako keby sa zrazu zastavil čas".

Priateľov ako prvá zbadala nasledujúce ráno po ich spoločnom večierku susedka. "Najprv som si myslela, že musia byť poriadne opití, keď stále spia. Keď som neskôr videla, že Lucien tam stále sedí, povedala som si, že to musela byť veľmi ťažká noc," zverila sa susedka miestnym novinám. Až okolo obeda išla situáciu skontrolovať a zistila, že sú obidvaja mŕtvi.

Podľa konečnej verzie, ktorú polícia zverejnila po vykonaní pitiev, je dôvod ich smrti oveľa prozaickejší, ako doteraz navrhovali médiá. Starší z priateľov sa údajne zadusil veľkým kusom hovädzieho mäsa, ktoré poriadne nepožul, a jeho mladšieho priateľa v reakcii na to skolil infarkt.

Pérot a Boudin si boli podľa obyvateľov Authon-du-Perche veľmi blízki, a hoci spolu nebývali, veľmi často spolu na Pérotovej záhrade stolovali a oddávali sa alkoholu. Podľa majiteľa miestnej krčmy "boli ako otec a syn".

Viac o téme: SmrťDvojicaParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu