Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Česi zažili pred odletom z dovolenky z Grécka desivé chvíle! Všetko to začalo hláškou letušky

Lietadlo spoločnosti Travel Service Zobraziť galériu (2)
Lietadlo spoločnosti Travel Service (Zdroj: TASR/Štefan Puškáš)

KORFU/BRNO - Cesta domov sa českým turistom riadne skomplikovala. V noci na utorok museli na svoj let z Korfu do Brna čakať dlhých päť hodín. Miesto noci tak leteli až o šiestej ráno. Príčina meškania letu bude mať pre člena posádky lietadla Travel Service dohru. Podľa zistení Českej televízie let meškal kvôli opitému stevardovi.

Informáciu pre ČT24 potvrdila aj hovorkyňa Travel Service Vladimíra Dufková, ktorá uviedla, že firma vedúceho kabíny Miroslava Š. vyhodila. V súčasnosti na neho plánujú podať trestné oznámenie. "Pred plánovaným odletom linky QS1417 upozornil jeden z členov posádky veliteľa lietadla o neštandardnom správaní sa jednoho zo stevardov. V súlade s prísnymi internými pravidlami zaistil dychovú skúšku na alkohol u všetkých členov posádky. Alkohol sa potvrdil len u konkrétneho stevarda, na ktorého upozornili. U ďalších bola skúška negatívna."

Dodala, že šlo o fatálne zlyhanie jednotlivca, čo bol dôvod k okamžitému zrušeniu pracovného pomeru. Správanie stevarda potvrdili aj cestujúci, podľa ktorých z neho bolo cítiť alkohol a správal sa zmätene, nebol však jediný. "Letuška oznámila, že letíme do Brna z Burgasu, miesto z Korfu, ako keby nebola schopná vetu dopovedať," popísala jedna z cestujúcich.

Lietadlo spoločnosti Travel Service
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Štefan Puškáš)

Potom podľa nej nastúpil stevard, ktorý bol viditeľne opitý, potácal sa uličkou a bľabotal. Takisto najprv spomenul Burgas a potom to opravil na Heraklion. Následne sa na dvadsať minút zavrel v kabíne s pilotom. "Jednoducho sa tam zavreli a my sme nevedeli, čo sa deje," dodala.

Nejde o prvý problém

Spoločnosť Travel Service však nečelí prvému takémuto problému. Podobným problémom čelila aj v januári, kedy kanadská polícia zatkla na letisku v Calgary pilota, ktorý sa takisto posadil do kokpitu dopravného lietadla opitý. Muža identifikovaného ako 37-ročného Slováka Miroslava G. Dostal osem mesiacov väzenie, ktoré si odpykáva v Kanade. Aj vtedy hovorkyňa Dufková uviedla, že šlo o ojedinelý prípad.

V polovici júla sa spoločnosť takisto nemala čím pýšiť. V bulharskom meste Burgas zišlo lietadlo, ktoré priletelo z Brna, z dráhy hneď po pristátí. Nikto zo 178-ich cestujúcich neutrpel žiadne zranenia. Dufková vtedy uviedla, že lietadlo na trase Brno - Burgas pre spoločnosť Travel Service prevádzkovala grécka spoločnosť Orange2fly. Podľa serveru Aviation Herald malo lietadlo problémy s hydraulikou.

Na začiatku augusta bol následne ne lete Travel Service z Bratislavy do Burgasu pred pristátím signalizovaný požiar podvozku. Po bezpečnom pristátí prenajatého lietadla nenašli žiadne známky ohňa alebo dymu.

Viac o téme: AlkoholLetStevardBrnoTravel ServiceKorfu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu