Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma na dovolenke v Hurghade: Slováci konečne prileteli, po 36 hodinách pekla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Štefan Puškáš)

PRAHA/BRATISLAVA - V egyptskej Hurghade uviazlo niekoľko desiatok Slovákov a Čechov kvôli poruche lietadla spoločnosti Travel Service. Odlietať mali v sobotu popoludní, ale v nedeľu napoludnie stále trčali v egyptskom hoteli. Niektorí sa sťažovali na zlú komunikáciu cestovnej kancelárie. Do Bratislavy sa napokon dostali až v pondelok ráno.

Dominikov let z Talianska poriadne meškal: Keď chcel kompenzáciu, netušil ešte, aké muky ho čakaj

Lietadlo malo opustiť Hurghadu v sobotu o 14:35 a pristáť v Bratislave. "Po prvom hlásení poruchy sme sedeli v lietadle asi tri hodiny, než prišli technici. Potom lietadlo odrolovalo, ale porucha sa ohlásila zase. Boli sme preto vpustení späť do letiskovej haly, dostali sme pitie a kúsok bábovky," povedal ČTK jeden z českých turistov Jiří Polášek. Opäť sa ľudia dostali do lietadla až večer, ale problém sa znova objavil a po polnoci ich ubytovali v hoteli.

"Je to problém s lietadlom, ktorý ale rieši Travel Service. Turisti sú teraz na hoteli, majú zaistenú stravu all-inclusive a je o nich postarané. Naši delegáti sú v spojení s klientmi a snažia sa ich informovať o vývoji, záleží však na tom, kedy bude môcť lietadlo odletieť a o tom musí rozhodnú letecká spoločnosť," uviedol v nedeľu hovorca cestovnej kancelárie.

Polášek sa posťažoval, že turisti nemajú dostatok informácií. Spočiatku, podľa neho, bol odlet posunutý na nedeľu na 9:00, potom na 12:30 a 17:00. "Nemal by som problém s tým, keby povedali, že tu budeme dva dni a potom letíme. Ale toto odsúvanie sa nám nepáči," povedal. Navyše niektorí ľudia sa podľa neho boja opäť nastúpiť do rovnakého lietadla.

Hovorkyňa Travel Service Vladimira Dufková v nedeľu popoludní vysvetlila, že v noci do Egypta odletela skupina inžinierov s náhradnými dielmi. "Teraz prebiehajú opravy a testy," povedala a zdôraznila, že v takýchto prípadoch je bezpečnosť cestujúcich a posádky vždy na prvom mieste. "Cestujúcim charterového letu z Hurghady do Bratislavy sa samozrejme za komplikácie ospravedlňujeme," dodala.

Podľa aktuálnych informácií sa lietadlu podarilo odletieť až na štvrtýkrát. Z Hurghady odišlo o 2.00 h a v Bratislave pristálo dnes ráno po 6.00 h.

Viac o téme: DovolenkaEgyptSlováci Hurghada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu