Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Výletnú loď na Dunaji zachvátil požiar: Evakuácia pasažierov, okamžitý zásah záchranárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Požiar vypukol dnes popoludní na riečnej výletnej lodi plaviacej sa po Dunaji v Dolnom Rakúsku. Z lode A-Rosa Riva zachránili všetkých 190 pasažierov, oznámil hovorca krajinského velenia rakúskej armády.

Oheň zachvátil plavidlo okolo 13.00 h pri obci Schönbühel-Aggsbach v údolí Wachau, neďaleko okresného mesta Melk. Podľa hovorcu vyhlásili v tomto prípade najvyššiu pohotovosť a zalarmovali hasičské zbory z okolia, ktoré na miesto vyslali svoje člny spolu s armádnymi.
 
Cestujúcich presunuli na inú výletnú loď, ktorá sa zhodou okolností plavila okolo, posádku následne z paluby odviezli hasičské člny, potvrdil armády hovorca vyjadrenie zástupcu dolnorakúskeho Červeného kríža.
 
Loď A-Rosa Riva kotvila popoludní na rieke. Z jej vnútra bolo vidno vychádzať dym, podľa posledných správ sa však už hasiace práce skončili. Zástupca okresného veliteľstva hasičského zboru v Melku informoval, že zranenia utrpelo osem až deväť osôb, ktoré sa zrejme nadýchali dymu. Pasažierov previezla uvedená ďalšia loď do Dürnsteinu v okrese Krems, kde na nich už čakali pohotovostné zložky - okrem iného dva vrtuľníky záchrannej služby a 14 sanitiek.
Viac o téme: LoďPožiarDunaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu