Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Diviak spôsobil na diaľnici v Nemecku tri nehody: Pri jednej sa auto skotúľalo z vozovky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - Až tri dopravné nehody so štyrmi zranenými - z toho dvoma vážne - spôsobil v noci nadnes na diaľnici v juhozápadnom Nemecku jeden jediný diviak. S odvolaním sa na policajné zdroje o tom píše agentúra DPA.

Zviera zrazil automobil na ceste neďaleko mesta Insheim, spolková krajina Porýnie-Falcko. Zakrátko do porazeného diviaka narazilo ďalšie auto, ktoré pri tejto havárii poškodilo bok iného vozidla. Najvážnejšou nehodou však bola zrážka tretia, keď 22-ročný vodič zbadal mŕtvolu diviaka príliš neskoro a prudko stočil doprava, na čo auto vyšlo z vozovky a skotúľalo sa dolu brehom.

Šofér a 21-ročný cestujúci sediaci na prednom sedadle vyviazli len s menšími zraneniami, ale dve osoby na zadných sedadlách - vo veku 19 a 24 rokov - utrpeli zranenia ťažšie a museli ich previezť do nemocnice. Dobre urastené samce diviaka môžu vážiť až do 250 kilogramov. A aj napriek tomu, že diviaky patria v Nemecku medzi bežne sa vyskytujúce zvieratá, sú to plaché nočné stvorenia a stretnúť ich vo voľnej prírode možno len zriedka.

Viac o téme: DiaľnicaDiviakNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu