Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dagmara (†16) prežívala na škole v Británii peklo: Desivá spomienka strýka na deň pred jej smrťou

Dagmara už viac nezniesla kruté poznámky svojich spolužiakov Zobraziť galériu (2)
Dagmara už viac nezniesla kruté poznámky svojich spolužiakov (Zdroj: profimedia.sk)

CORNWALL - Na toaletách strednej školy v anglickom meste Cornwall našli obesenú študentku, pôvodom z Poľska. Tento tragický čin donútil rodičov, ako aj pedagógov a žiakov pýtať sa, či sa tomu nedalo zabrániť. Dievčinu spolužiaci šikanovali a sprosto nadávali. A tak situáciu vyriešila po svojom.

Bezradná Dagmara Przybyszová mala deň predtým, ako sa zabila, konflikt so spolužiačkami na hodine telocviku. Vystresované a nešťastné dievča vraj už nezvládalo pokrikovanie a nadávanie do "hlúpej Poliačky" a začalo zúriť. Hnev si vybila tak, že udierala do steny a zranila sa. Jej strýko ju vzal do nemocnice. "Cestou sme uvideli nejaké dievčatá, ktoré mali oblečenú školskú uniformu. Neter sa ma spýtala, či ich nemôžem prejsť autom," spomína si na deň pred tragédiou strýko. 

Dagmara (†16) prežívala na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Po ošetrení strávila tínedžerka noc v dome priateľovej babičky a ráno volala rodičom, aby si pre ňu prišli. Vraj sa necíti dobre, vzala si nejaké tabletky a nechce ísť do školy. Rodičia práve končili nočnú zmenu vo fabrike na spracovanie rýb a išli za dcérou. Obaja trvali na tom, aby školu nevynechávala a sľúbili, že popoludní sa o všetkom porozprávajú. Dagmara sa im zdala byť v poriadku, rodičia vylučujú, že by bola pod vplyvom akejkoľvek návykovej látky. Vtedy ešte netušili, že svoju dcéru vidia naposledy živú. Otec ju čakal popoludní pred školou, keď mu volala manželka a oznámila mu, že je u nich polícia, ktorá im povedala, že Dagmara sa obesila.

Julia (†16) sa kvôli šikane obesila: Zúfalý otec zverejnil jej posledné FOTO pred smrťou

Przybyszovci sa do Anglicka presťahovali pred deviatimi rokmi a všetci začali spoločne bývať v meste Redruth, kde Dagmara a jej sestra navštevovali školu. Boli to vôbec prvé deti z Poľska, ktoré do tejto školy prišli. Rodičia sa zhodujú, že dcéry nemali žiadne zlé skúsenosti a zapadli do kolektívu. Neskôr začala Dagmara chodiť na strednú školu v Cornwalli, tu ale očividne prežívala najhoršie obdobie svojho života. 

Dagmara (†16) prežívala na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Prosila nás, aby sme sa vrátili do Redruth, vraj sa na novej škole necíti dobre. Spolužiaci mali hlúpe poznámky. Mysleli sme si však, že si časom zvykne," skladajú teraz smutnú mozaiku celého príbehu nešťastní rodičia. "Spomíname si, že hovorila o nejakej hádke s inými dievčatami, ktoré ju posielali späť do rodnej krajiny, ale nevenovali sme vtedy tomu pozornosť," povedala zronená matka. Vyšetrovanie tohto smutného príbehu stále pokračuje. 

Viac o téme: ŠikanovanieSamovraždaPoľka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu